Asus Eee PC 1000H

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Programvare og ytelse

Asus Eee PC 1000H er i motsetning til sine forgjengere kun tilgjengelig med Windows XP, og ikke Linux. Dette er i og for seg ikke et problem, men litt irriterende for de som ikke liker Windows, og dermed må betale lisens for noe man ikke bruker. Windows XP er lettkjørt, og med en relativt svak maskinvare kan det hende Windows Vista hadde lugget litt. XP kjører veldig godt på maskinen, og oppstart, inn og ut av dvale, samt avslutning går raskt og greit. Den medfølgende programvaren er også helt på par. Ingen overraskelser fra Asus på denne siden.

Ytelsen i de fleste kontorprogrammer er helt kurant, og selv tyngre bildebehandligsprogrammer som Adobe Photoshop gikk helt brillefint på denne PC-en. Oppløsningen på skjermen vil derimot hindre de fleste med å jobbe mye med slike programmer, men det er greit å vite at den takler det.

Vi har selvsagt kjørt igjennom det sedvanlige mylderet av testprogrammer, men PCmark05 og 3Dmark06 ville ikke kjøre alle testene med Intel Atom prosessor og Intel GMA 950 grafikk. Her er i alle fall resultatene på det vi kunne kjøre:

Her får man hva man betaler for. Atom-prosessoren gjør det ikke akkurat skarpt i disse testene, men man får et visst inntrykk av hvor mye svakere den er enn sin storebror Core 2 Duo. Det er absolutt merkbart i tunge programmer, og oppstart av disse. For den lette bruken en nett-PC er rettet mot derimot, gjør den det veldig godt, og er meget responsiv.

Batteri

Når det kommer til batteriet virker det som Asus har klart å tyne det veldig godt. De har oppgitt en levetid på opptil syv timer, noe vi som mennesker med en god porsjon fornuft innabords stiller oss litt skeptiske til.

Det er en litt urettferdig graf, da Wind ikke kommer med det store batteriet vi testet den med, som standard i Norge. For Asus Eee PC 1000H har vi derimot testet med standard størrelse på batteriet.

Med lysstyrken på skjermen på maks, holdt vi ut i fire og en halv time i MobileMark 07. Ikke helt de syv timene vi ble lovt, men at virkeligheten ikke stemmer så godt overens med testlab-en til produsentene er jo ikke noe nytt. Batteritiden vi målte er uansett veldig bra, og holder nok for en skoledag eller arbeidsdag for de fleste.

Asus Eee PC 1000H 160 GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen