Asus Eee debuterer

De ultraportable maskinene fra Asus fikk en pangstart under lanseringen i Taiwan tidligere denne måneden. Samtlige Eee-maskiner ble solgt allerede dagen Eee var å finne i butikkene, men det må nevnes at kun 100 maskiner ble lagt ut for salg i én enkelt butikk.

Asus Eee er en serie med ekstremt billige ultraportable maskiner, altså fysisk små maskiner med begrenset funksjonalitet. Grunnspesifikasjonene inkluderer en 7-tommers skjerm med oppløsning på 800x600, en SSD (flashminne) på 2-8 GB og 256-1024 MB DDR2-400-minne.

Samtlige Eee-modeller veier inn på svært beskjedne 0,92 kilo. Batterilevetiden er oppgitt til å være mellom 2,8 og 3,5 timer, avhengig av modell. De leveres fra fabrikken med en Linux-distrubisjon, men skal ha støtte for Windows XP.

For full oversikt over spesifikasjonene til de ulike Eee-modellene, ta en titt på Asus' sider. Maskinen som allerede er lansert er Eee PC 4G. De tre andre modellene, 2G, 2G Surf og 8G, lanseres i løpet av november.

Vi må imidlertid vente litt lenger enn det for å se maskinene til salgs her til lands. Ifølge Asus blir Eee lansert i Norge en gang på nyåret, så inntil videre må vi smøre oss med tålmodighet.

Anbefalt utslagspris for Eee PC 4G er i Taiwan beskjedne 2000 kroner ($ 340), men en noe høyere pris er forventet her til lands.

(Kilde: PC World)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen