Test

Asus CT-479 - Sniktitt

Skulle man bruke en Pentium M-prosessor i desktopen sin var man lenge bundet til i855-brikkesettet. I tillegg til å være dyrt hadde ikke brikkesettet støtte for dual channel minne, og støttet kun AGP4x. Utvalget av hovedkort var også begrenset til microATX hovedkort fra DFI, Soltek, og AOpen. Dette gjorde ASUS noe med da de i vår slapp CT-479-adapteren sin. Nå kan man velge fritt fra forskjellige socket 478-hovedkort fra ASUS. Det eneste man må gjøre foruten å skaffe adapteret er å oppgradere BIOS.

Foruten at det blir billigere for mange har man også støtte for dual channel, PCI-Express, AGP 8x, samt ATX formfaktoren, som er å foretrekke dersom man har noen ekspansjonskort liggende.

ASUS sin løsning har blitt en slager blant overklokkere. Man fant fort ut at Pentium Mobile-prosessorer faktisk er raskere enn AMD Athlon64 klokke for klokke. Dothan-kjernen viser seg å være en serdeles god overklokker, og der man før trengte en FX-prosessor fra AMD til mangfoldige tusen, kan man nå konkurrere med en prosessor som koster i underkant av 2000 kroner. I tillegg til den lave prisen og den høye ytelsen utvikler mobile-prosessorene ekstremt lite varme - bare 25 Watt ved standard innstillinger. Med andre ord en brøkdel av vanlige desktop-prosessorer.

På forumet til overklokking.no har det også blitt herjet med noen CT-479 oppsett. Mest kjent er vel Stoolman, og etterhvert Overklokks rekordforsøk. Du kan lese mer om dem her og her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen