Dette skal være nye Asus ZenPhone 6.
Dette skal være nye Asus ZenPhone 6. (Foto: HDBlog.it)

Asus' Zenfone får den modigste «busslommen» til nå

Lekkede bilder viser spesielt design.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De fleste som eier en toppmobil med heldekkende skjerm har etter hvert innfunnet seg med den såkalte «busslommen», eller «leppa», som stikker ned fra toppen av panelet med sensorer og kameraer. Spørsmålet nå er om vi noen sinne vil venne oss til Asus' løsning for deres kommende flaggskip: Zenfone 6.

Modig kameraplassering

Fra bilder og video som har lekket av selskapets neste Zenfone ser det nemlig ut som kameraet er plassert nesten helt borte i høyre skjermhjørne, og ikke sentrert som hos de fleste konkurrentene. 

  Foto: HDBlog.it

Dersom dette viser seg å være det endelige designet, noe det sannsynligvis er, er dette i beste fall en modig avgjørelse og i verste fall en som vil skape mye hodebry for både brukere og utviklere.

Nå er ikke kameraplasseringen og busslommen særlig stor, men løsningen er såpass unik at den nok vil kreve at mange apper spesialtilpasses skjermen til Asus-mobilen for at ikke kameraet skal komme i veien for videoer og annen informasjon. 

Eventuelt kan det selvsagt hende Asus ser for seg at den tynne statuslinjen øverst alltid skal ligge fast, eller at den simpelthen vil mørklegges under bruk at apper som ikke er tilpasset telefonen. Det ville i så fall ikke være helt unikt. 

Uansett er jo det store spørsmålet hvorfor Asus har valgt som de har gjort.

Lanseres i februar

Vi håper for øvrig Asus vurderer å legge inn litt marg på informasjonen de viser i statuslinjen, ettersom blant annet batteriinformasjonen og klokkeslettet ser veldig klint inn der for øyeblikket.

I videoen ser vi at telefonen har tre kameraer bak, med en fingerskanner omtrent midt på baksiden.

Det er foreløpig lite annen informasjon om Zenfone 6 å oppdrive, men frem mot avdukingen under Mobile World Congress i Barcelona i februar får vi nok vite mer.

Vi lurer blant annet på hvor Asus har gjemt sensorene som slukker skjermen når du ringer og lyssensorene, eller om telefonen har noen form for ansiktspålogging.

(Kilde: HDBlog)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen