Her er Asus' nye mini-skjermkort.
Her er Asus' nye mini-skjermkort. (Bilde: Asus)

Asus viser frem sitt første mini-skjermkort

Har gjort GeForce GTX 670 mye kortere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Du kan i dag pakke mye kraft inn i en liten PC. Med et mini-ITX-hovedkort og et lite kabinett, som Sugo SG08B, kan du bygge en fullblods maskin som ikke tar mye plass.

gtx1.
Foto: Asus
GTX 670 er langt, fordi kjøleren stikker ut.
GTX 670 er langt, fordi kjøleren stikker ut.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
gtx3.
Foto: Asus
gtx2.
Foto: Asus

Maskiner på denne størrelsen har ofte én stor utfordring, og det er hvordan du skal få plass til et skikkelig skjermkort. Da er nemlig skjermkort flest relativt store, spesielt de med skikkelig kraft under panseret.

Her ser Asus muligheter. På sin egen hjemmeside viser de nå frem sitt første mini-skjermkort, basert på Nvidias GeForce GTX 670.

Kortere enn originalen

GTX 670 er trolig ikke et tilfeldig valg. Det har nesten like mye kraft som GeForce GTX 680, men det er egentlig mye kortere. Selve kretskortet måler kun 17 centimeter i lengden, men takket være kjøleren – som stikker utenfor selve skjermkortet – måler det normalt 24 centimeter.

Asus har nå laget en mini-versjon av sin DirectCU-kjøler. Den er liten nok til å passe på det stutte kretskortet, samtidig som den er kraftig nok til å dra unna all varmen skjermkortet generer.

Kjøleren skal bestå av en løsning Asus selv har utviklet. Den baserer seg på et kondenseringskammer, ikke ulikt det vi kjenner fra Nvidias toppmodell-skjermkort. En egen vifte skal være spesialtilpasset for å sende luftstrømmene rett over de viktigste komponentene.

Utover kjøleren er skjermkortet akkurat det samme som en fullskala-versjon av GTX 670. Ytelsen skal være den samme, og de er gjort rom for to DVI-kontakter, én HDMI og én DisplayPort.

Flere vil komme

I en e-post til Hardware.no kan Asus bekrefte at dette skjermkortet er det første i en serie med «mini-modeller». Kjøleevnen til den nye løsningen skal ha vært så god at de selv sier «DirectCU Mini har kommet for å bli».

Asus kan videre fortelle at GeForce GTX 670 DirectCU Mini vil komme til Norge en gang i mai. Prisen vil bli den samme som den normale modellene av samme skjermkort, som for tiden koster 2850 kroner.

(Kilde: Asus)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen