Brillefri 3D
Brillefri 3D (Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Asus viser frem morgendagens skjermer

Hele tre prototyper hadde funnet veien til Computex.

Hardware.no/Taipei: Strengt tatt er det lenge siden tilgangen til messegulvet på Computex ble sperret av, og undertegnede sitter nå trygt plassert på kontoret i Oslo. Likevel har vi fortsatt en rekke nyheter på lur derfra, blant annet fra Asus. Selskapet viste nemlig frem tre spennende skjerm-prototyper som i ale fall vi gleder oss til.

Øverst på listen over spesielle skjermer finner vi det Asus omtaler som verdens første 28-tommers monitor med brillefri 3D. Dette betyr at du kan nyte godt av et slags 3D-bilde uten at du trenger å ha på deg 3D-briller av noe slag.

Som en ren 2D-skjerm har den 3840 ganger 2160 punkter å friste deg med, men om du skal kjøre på med brillefri 3D må du ta til takke med 1920 ganger 1080 punkter.

Buet skjerm på 32 tommer.
Buet skjerm på 32 tommer.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Svak krumming.
Svak krumming.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Optimal sitteavstand skal ifølge Asus være på 0,8 til to meter, og denne avstanden er justerbar. Om skjermen i det hele tatt kommer på markedet er usikkert, men vi snakker uansett ikke før tidligst til neste år.

Hva med en buet skjerm?

Som en god nummer to på listen over spesielle skjermer finner vi en skjerm som ikke har fått navn engang. Dette er en 32-tommers variant med en oppløsning på 2560 ganger 1440 punkter.

Sidekantene er av den tynne sorten, men når vi tenker oss om er nok dette også den første PC-monitoren vi har sett med buet skjerm. Dette er en trend som TV-bransjen startet allerede i fjor med sine buede TV-er på IFA-messen. Nå er turen altså kommet til PC-monitorer.

Poenget med buet skjermpanel er at man skal få en mer oppslukende opplevelse og bedre dybde i bildet, samtidig som alle deler av skjermen er like langt fra et tenkt midtpunkt – om du sitter riktig plassert rett foran den vel og merke.

Designo MX27A.
Designo MX27A.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Det er enn så lenge usikkert om modellen kommer på markedet, og kommer ifølge Asus-representanter an på en rekke faktorer.

For designfrikene

Designo MX27A har også flere spennende elementer og er vel den av skjermene som ligger lengst fremme i utviklingsløpet. Ifølge Asus snakker vi her mest trolig om en lansering i løpet av høsten.

Skjermen byr på en oppløsning på 2560 ganger 1440 punkter, fordelt på et 27-tommers panel. Det som gjør at skjermen skiller seg ut fra massene er den svært tynne kanten rundt selve panelet.

Den utstilte modellen hadde en nærmest gullfarget finish, men denne kommer mest trolig til å bli erstattet av en sølvnyanse så snart skjermen kommer på markedet.

I tillegg har denne modellen høyttalere fra Bang & Olufsens ICEpower-serie.

Foretrekker du lynkjappe spillskjermer bør du titte på BenQ XL2720 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen