TEST: Asus VG248QE

Test Asus VG248QE

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Den desidert raskeste spillskjermen vi har testet

Asus setter rekorder på flere kanter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Lynkjapp og gjennomført

IMG_2909.
På baksiden finner man en nyttig kabelgate.
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Asus VG248QE er uten tvil en godt gjennomført spillskjerm. Til tross for dårlige fabrikkinstillinger hva fargegjengivelse angår, ble den mye bedre etter kalibrering.

Heftige spesifikasjoner sørger for at etterslep minimeres og at bildeflyten henger med selv i lynkjappe spill.

Den leverer faktisk over dobbelt så mange bilder i sekundet sammenlignet med vanlige PC-skjermer, og det hele er pakket inn i en solid ramme med en stødig fot som har gode justeringsmuligheter.

Skjermen har tilstrekkelig med tilkoblingsmuligheter, og skiller seg litt ut ved å tilby ekstrafunksjonalitet i selve bildet, i form av siktemidler og stoppeklokke.

IMG_2899.
Skjermen kan løftes og senkes. 
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Spillskjermer er ikke for alle

Det råder ingen tvil om at en spillskjerm som dette er svært behagelige til spillbruk, men om spillskjermer generelt er gode kjøp avhenger av hvor mye du spiller. Hvis spillingen er begrenset til langdryge strategispill en gang i blant, ser vi lite vits i å gå for en spillskjerm med høy hastighet og full HD-oppløsning.

Til generell skrivebordsbruk vil man få mer igjen for en skjerm med høyere oppløsning og gjerne et IPS-panel. En slik skjerm kan by på bedre farger, innsynsvinkel og bruksglede i applikasjoner hvor bildeflyten er irrellevant. 

For spillentusiaster råder det dog ingen tvil om at raske spillskjermer er veien å gå, gitt at du har maskinvaren til å gjøre jobben. Men det er også litt av problemet – dette er et så dedikert og rendyrket produkt, skal du gjøre noe annet enn å spille time etter time hver dag, finnes det bedre kjøp der ute.

Vi ble godt fornøyd med Asus VG248QE gjennom testperioden, men den når ikke opp til en generell anbefaling. Prisen tikker inn på cirka 2500 kroner, og for hardbarka spillentusiaster er dette en spennende skjerm som gir mye for pengene. Men helt perfekt er den ikke, og det trekker ned at fargegjengivelsen ikke er på topp, selv om den er mer enn tilstrekkelig til spilling, gitt at skjermen blir skikkelig kalibrert. 


+ Gir en heftig spillopplevelse
+ Stødig fot og solid fysisk konstruksjon
+ Gode fysiske justeringsmuligheter


- Ganske dårlig fargegjengivelse før kalibrering

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen