Den lille GTX-en får plass på et Mini-ITX-hovedkort. (Bilde: Asus)

Asus' småtass-skjermkort er lansert

GeForce GTX 670 DirectCU Mini skal ha bedre kjøleløsning.

Mye datamuskler betyr gjerne kraftige kjøleløsninger, som igjen tar mye plass. Men heldigvis finnes det noen alternativer for deg som ikke vil ha et stort kabinett, og sist ut er Asus med sin GeForce GTX 670 DirectCU Mini. Som navnet hentyder er det et Nvidia GeForce GTX 670, bare mindre av størrelse. Faktisk passer det over et hovedkort i Mini-ITX-format.

Den originale GeForce GTX 670 ligger i øvre ende av mellomklassen, og har en pris på litt under tre store lapper. Det er ett av kortene som gir deg absolutt mest grafikkytelse per krone, og er således en av våre skjermkortanbefalinger.

Enda bedre kjøler

Foto: Asus

I og med at Asus har kuttet kortets lengde fra 24,13 centimeter til 17 centimeter, er det fristende å tenke seg at den mindre DirectCU-kjøleløsningen ikke er like god. Men skal vi tro Asus' pressemelding, er det motsatte tilfelle, om vi da sammenligner med Nvidias referansedesign.

Asus GeForce GTX 670 DirectCU Mini skal ha et fordampningskammer av kobber plassert direkte på GPU-en, som sammen med en ny CoolTech-vifte skal gi 20 prosent bedre kjøling enn på et standard GTX 670. Asus mener dette tilsvarer 7,5 grader celsius.

Videre skal det fysisk mindre kortet ha noe mer effektiv strømforbruk og ekstra solide komponenter – selv om det sistnevnte kanskje ikke er spesielt viktig i et land som uansett har fem års reklamasjonsfrist på slike ting.

For deg som har lyst til å tweake eller overklokke kortet, nevner vi også at det følger med et fikleprogram som lar deg forandre på strømspenning, klokkefrekvenser og viftehastighet. Det er også mulig å opprette strømprofiler for enkelte spill – kjekt for deg som vil ha et grafikkort som ellers skal være stillegående, men virkelig gir jernet når det trengs.

Første av flere

Asus har varslet at GeForce GTX 670 DirectCU Mini er det første skjermkortet i en serie av tilsvarende "minimodeller", men i skrivende stund vet vi ikke hvilken modell som blir krympet neste gang.

Er du lysten på et Asus GeForce GTX 670 DirectCU Mini, blir det å få tak i fra neste måned av. Prisen skal ligge på det samme som Asus GeForce GTX 670 2 GB DirectCU II.

Er du på jakt etter et nytt skjermkort?
Dette er skjermkortene du bør kjøpe til spilling »

Kilde: Pressemelding via TechPowerUp

(Bilde: Asus)
(Bilde: Asus)
(Bilde: Asus)
(Bilde: Asus)
(Bilde: Asus)
(Bilde: Asus)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen