Asus' smarte hybrid blir kjappere
(Bilde: Asus / Istockphoto)

Asus' smarte hybrid blir kjappere

Dessuten får Transformer Book T100 nå gladere farger.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Men en prislapp på ned mot tre tusen kroner kan Asus' lille hybrid Transformer Book T100 være et godt alternativ for deg som ikke er helt sikker på om veien å gå er nettbrett eller bærbar PC.

Ettersom denne 10-tommeren kjører vanlig Windows 8.1, snakker vi om en allsidig og portabel datamaskin med meget god batteritid – som fikk en klar anbefaling fra oss. Det største ankepunktet er kanskje datamuskelkraften, for spesielt sterk er ikke denne PC-en.

Men akkurat dette ser det ut til at Asus tar litt tak i, ved å bytte ut Intel Atom Z3740-prosessoren til fordel for en Atom Z3775. Det er i det store og hele den samme prosessoren, men Atom Z3775 har høyere klokkefrekvens. Mens den utgående Z3740 har oppgitt frekvens på 1,33 til 1,86 GHz, er den nye Z3775 oppgitt med 1,46 til 2,39 GHz.

I tillegg har brikken en raskere grafikkprosessor. Mens den gamle gikk mellom 311 og 667 MHz, er nye Z3775 listet opp med 311 til 778 MHz.

Alt i alt er det ingen kjempeoppgradering, men likevel nok til at datamaskinen nå bør føles enda litt mer responsiv og «snappy». Det kan altså være greit å finlese spesifikasjonene før du plukker ut et eksemplar.

To nye farger

Alt er bedre i rødt.
Alt er bedre i rødt.Foto: Asus

Asus har også fått med seg at folk liker å kunne velge litt mellom forskjellige farger, og skal tilby Transformer Book T100 i to nye farger i tillegg til den tradisjonelle metallgrå fargen. De nye alternativene er rødt og hvitt – og er om ikke annet tilgjengelig i Tyskland.

Ifølge vår mann i Asus må du nok ha litt jordbæris i magen dersom du vil vente på at en av de oppgraderte og nymalte modellene skal dukke opp i norske butikker. Vi blir forespeilet fjerde kvartal i år, noe som altså betyr tidligst oktober måned. Det skal heller ikke være helt bestemt hvilke farger som blir tilgjengelige i tillegg til den vanlige grå.

Nevnte vi at T100 er helt lydløs?
Les vår test av Transformer Book T100 >>>

Kilde: Fudzilla

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen