(Bilde: Asus / Shutterstock)

Asus slipper billig hybrid-bærbar for studenter

Både nettbrett og PC på én gang.

Med introduksjonen av Windows 8 har såkalte hybridmodeller inntatt markedet, maskiner som kombinerer nettbrettet og den bærbare PC-en. Asus er en av mange som lager slike PC-er, og de klemmer nå til med enda en ny modell i sin Transformer-serie. Denne ganger er fokuset rettet mot grupper som trenger et rimelig arbeidsverktøy, som for eksempel studenter.

Det er den nye Transformer Book T100 det er snakk om, som er en bærbar datamaskin der du kan ta av selve skjermen og bruke denne som et nettbrett for seg selv.

Intels nye Atom-generasjon 

Napp av skjermen og vips så har du et nettbrett.
Napp av skjermen og vips så har du et nettbrett. Foto: Asus

Asus Transformer Book T100 har fått Intels nyeste Atom-plattform, Bay Trail-T. Prosessoren er en Atom Z3740, som jobber på en frekvens mellom 1,33 og 1,86 GHz.  Skjermdelen du kan ta med deg er et IPS-panel på 10,1 tommer, som klare å håndtere inntil 1366 x 768 pikslers oppløsning.  

Du får 2 GB med hurtigminne og den nye hybriden leveres enten med 32 GB eller 64 GB lagringsminne. Her kan du også utvide lagringsplassen med å bruke et SD-kort i tillegg.

Selve skjermen måler 10,5 millimeter i tykkelse og veier 558 gram. Setter du på tastaturdelen viser målebåndet at tykkelsen har økt til 23,6 millimeter, og vekten stopper på 1,07 kilogram.

Av tilkoblinger får du en Micro USB, Micro HDMI, en minijackplugg og en USB 3.0-port.  Av trådløse muligheter har Transformer Book T100 både blåtann og Wi-Fi,  der sistnevnte støtter 802.11 b/g/n med både 2,4GHz og 5 GHz frekvensbånd.

Asus Transformer Book T100 kommer i salg i forbindelse med lanseringen av Windows 8.1. Prisen på Transformer Book T100 med 32 GB lagring er satt til 349 dollar, mens du må legge på til 399 dollar for å få 64 GB med lagringsplass. Det vil si rundt 2700 kroner for den rimeligste modellen, mens du må ut med cirka 3100 kroner for 64 GB-utgaven. I prisen er en lisens på Microsoft Office Home & Student 2013 inkludert.

Er du på jakt etter ny Bærbar-PC uten å ane hva du skal kjøpe?
Her er vår toppliste over de heteste bærbare PC-ene akkurat nå »

(Kilde: Pressemelding, Sweclockers)

Asus Transformer Book T100

(Bilde: Asus)
(Bilde: Asus)
(Bilde: Asus)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen