Den nye PadFone-modellen fra Asus deler det meste av designen med dagens PadFone Infinity. Likevel er det mye nytt på innsiden.
Den nye PadFone-modellen fra Asus deler det meste av designen med dagens PadFone Infinity. Likevel er det mye nytt på innsiden. (Bilde: Asus)

Asus skrur opp hastigheten i ny PadFone

Både kjappere innmat og minnekortstøtte er på plass.

Asus PadFone A86

Størrelse: 143,5 x 72,8 x 8,9 mm
Vekt: 145 gram
Skjerm: 5,0 tommer, LCD Super-IPS, 1920 x 1080 piksler, 400 cd/m2 lysstyrke, Corning Fit-glass
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 800, Quad Core Krait 400 @ 2,2 GHz, Adreno 330, 2 GB arbeidsminne
Operativsystem: Android 4.2.2 Jelly Bean Jelly Bean
Teknologi: GSM: 850/900/1800/1900 MHz, HSPA/3G: 850/900/1900/2100 MHz, LTE/4G: 800/1800/2600, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, GPS+A-GPS, Glonass, NFC (uten Secure Element/bruker SE fra SIM)
FM-radio: Stereo FM-radio med RDS
Kamera: 13 megapiksler, f/2.0, PixelMaster-teknologi, 2 megapikslers frontkamera (1080p@30 fps)
Minne: 16 GB, støtter minnekort
Batteri: 2400 mAh
Pris og tilgjengelighet: I Norge i november. Rundt 5000 for selve telefonen, 6300 for telefonen med dockingstasjon
PadFone dockes i PadFone Station.
PadFone dockes i PadFone Station.Foto: Asus
Når telefonen er på plass kan du fortsette med det du holdt på med på en mye større skjerm.
Når telefonen er på plass kan du fortsette med det du holdt på med på en mye større skjerm.Foto: Asus

Som både Apple, HTC og Samsung før dem, kaster nå Asus seg opp oppdateringsbølgen. Produsenten har nå lansert en ny utgave av sin toppmodell i PadFone-serien. Telefonen har ikke tatt med seg Infinity-navnet fra den gamle, men heter i stedet bare PadFone og har fått modellnummeret A86 – i tillegg til mye nytt snadder.

Et av irritasjonsmomentene med den gamle modellen var at den manglet støtte for minnekort. Det er har Asus nå fikset, og nye PadFone A86 har minnekortplass for micro-SD-kort. Til gjengjeld er imidlertid den interne lagringsplassen skrudd ned fra 32 til 16 GB.

Les testen av Asus PadFone Infinity her

Kjører den nyeste maskinvaren

I det siste har flere nye mobiler blitt lansert med Qualcomms nye plattform, Snapdragon 800. Det er denne brikken som er med også her, og det skulle borge for lynkjapp respons.

Asus selger som vanlig PadFone-konseptet sitt med enten telefonen alene, eller en pakke som inneholder telefon og dockingstasjonen PadFone Station. Sistnevnte er i praksis en "dum" skjerm med ekstra batteri og høyttaler.

Fortsatt full-HD

Parkerer du PadFone i stasjonen vil du få lenger batteritid, og større skjerm til å for eksempel se video eller surfe på nettet.

Som for PadFone Infinity har både mobilskjermen og skjermen i PadFone Station full-HD-oppløsning. Panelene har ellers den samme LCD IPS-teknologien vi kjenner fra før.

Superpiksler?

I sin pressemelding skryter Asus mye av en ny kamerateknologi de har kalt PixelMaster. Til daglig har Asus PadFone A86 en helt vanlig kamerasensor, som knipser bilder med 13 megapikslers oppløsning. Det er når nattens mulm og mørke faller på at villdyret våkner, om vi skal tro pressemeldingen.

Asus hevder nemlig at PixelMaster-teknologien automatisk vil be deg om å aktivere Hi-Light-modusen i kameraet, og dette skal, fortsatt ifølge pressemeldingen, øke størrelsen på pikslene i sensoren, slik at den blir 400 prosent mer lysfølsom.

Vi har sannsynligvis sett det før

Vi regner med at det ikke handler om bevegelige deler, men heller en variant over temaet som vi har sett før, nemlig Pixel Binning, der informasjonen fra flere piksler slås sammen. Ulempen med Pixel Binning er imidlertid at det ferdige bildet vil ha lavere oppløsning.

Asus opplyser ikke hva slags oppløsning bilder tatt med Hi-Light-funksjonen vil få.

Prisen er ventet å legge seg rundt 5000 for selve telefonen, eller 6300 kroner for telefonen og PadFone Station. Nye PadFone vil være tilgjengelig i Norge i løpet av november.

Les sniktitten på Nokia Lumia 1020

(Kilde: pressemelding [pdf/nedlasting])

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen