Asus putter hele fire gigabyte på billigkort
(Bilde: Asus / iStock)

Asus putter hele fire gigabyte på billigkort

GeForce GTX 750 Ti er kanskje forrige generasjon, men det hindrer ikke Asus.

Asus har nå sluppet et GeForce GTX 750 Ti-basert kort med gode fire gigabyte med videominne – GeForce GTX 750 Ti Strix OC 4 GB.

GeForce GTX 750 Ti var en skikkelig råtass i billigmarkedet da den ble sluppet, og kunne by på god ytelse til prisen. Grafikkprosessoren var også den første modellen som bød på Nvidias nye Maxwell-arkitektur, som også er den samme som vi finner i dagens toppkort.

Selv Nvidia nå har kommet med en ny generasjon med grafikkprosessorer er det ikke kommet noen alternativer i de aller rimeligste klassene. Dermed gir det en viss mening at Asus børster støv av en grafikkprosessor fra februar 2014 og gir den en saftig overhaling.

Blir kostbart

Foruten at kortet kommer med fire gigabyte med minne er det også andre ting som er gjort. Boost-frekvensen er blant annet jekket opp fra 1085 MHz og opp til 1202 MHz, noe som ifølge Asus skal gjøre at kortet har 7,7 prosent bedre ytelse i spill.

I tillegg kommer skjermkortet med Asus' kjente DirectCU II-kjøler, der varmerørene har direkte kontakt med grafikkprosessorens varmeskall. Kjøleren kan, som på andre Maxwell-kort, kjøre med viften stående stille. Dette gjelder så lenge temperaturen på grafikkprosessoren holder seg innenfor et visst nivå.

GeForce GTX 750 Ti-baserte kort med to gigabyte minne koster fra 1250 kroner, denne oppgraderte varianten koster derimot nesten 2000 kroner. Skal du først ut med såpass mye penger er det klart at GTX 960 blir et alternativ, prisene der starter på 1700 kroner, dog med to gigabyte videominne.

Slik gikk det da vi testet GeForce GTX 750 Ti »

(Kilde: Asus, via Techpowerup)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen