Test Asus PadFone 2

(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Råtass-mobilen som også er nettbrett

Med PadFone 2 slipper du å drasse på mer enn nødvendig.

Konklusjon

Praktisk med alt i ett
Trenger kun ett SIM-kort til mobil og nettbrett
God skjerm
Svært rask
God byggekvalitet
Rask veksling mellom mobil- og nettbrettmodus
Pen design
Bra og raskt kamera
Mye god programvare
Forholdsvis lav vekt

Ikke støtte for minnekort
Foto: Asus
Det er kjapt og enkelt å bytte fra mobiltelefon til nettbrettmodus.
Det er kjapt og enkelt å bytte fra mobiltelefon til nettbrettmodus.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

[Amobil.no]: Å kombinere nettbrett og mobiltelefon i én enhet virker umiddelbart som en veldig god idé – spesielt siden det stort sett er den samme innmaten som sitter i en mobiltelefon som i et nettbrett.

Asus har prøvd dette før – men den gangen uten at forsøket var særlig vellykket. Den første PadFone var stor og klumpete, og når du skulle gjøre om mobiltelefonen til nettbrett måtte du feste den bak en upraktisk luke på baksiden.

Men med PadFone 2 har endelig Asus skjønt hvordan det skal gjøres. Det er riktignok ikke lenger mulig å koble tastatur til PadFone 2 for å gjøre den om til en bærbar PC slik du kunne med første generasjon – men til gjengjeld fungerer overgangen fra mobil til nettbrett svært sømløst og elegant.

Poenget med PadFone 2 er at du velger om du bare vil ha med deg telefonen, eller om du også vil ha med deg nettbrettet. Vil du ha med deg nettbrettet, har du i praksis bare med deg én enhet – siden mobiltelefonen godt kan oppbevares i "lommen" på baksiden av nettbrettet. Ringer telefonen, kan du ta den ved å trekke telefonen ut av nettbrettet. Dette er så raskt og smidig at du ikke risikerer å miste en samtale.

Apper som støtter det vil automatisk tilpasse seg når du bytter fra den lille mobilskjermen til den store nettbrettskjermen. Og vekslingen går lynraskt.

Nettbrettet kan ikke brukes til noe når telefonen ikke sitter i den, siden det i praksis bare er en skjerm – samt et ekstrabatteri som gir deg bedre batteritid.

Blant markedets raskeste

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Å lese spesifikasjonslisten til PadFone 2 ga oss nesten bakoversveis. Ikke bare har mobiltelefonen (og dermed nettbrettet) den kraftigste firekjerners prosessoren som er å oppdrive i dag, den har også en svært kraftig grafikkløsning og den kommer med alt du kan tenke deg av utstyr. NFC-brikke gir støtte for fremtidens betalingsløsninger, og den har selvfølgelig også GPS, den nyeste Bluetooth-standarden, og så videre. Og den støtter 4G-frekvensene som brukes i Norge, slik at mobiltelefonen antagelig om ikke lenge vil fungere også på de raskeste mobilnetthastighetene.

Den 4,7 tommer store skjermen i mobiltelefonen har en oppløsning på hele 720 x 1280 punkter, og er dermed sylskarp. En egen utendørsmodus gjør at den fungerer fint selv om solen en sjelden gang skulle finne på å titte frem mellom skyene.

Skjermen i nettbrettet har imidlertid ikke så veldig mange flere bildepunkter enn mobilskjermen, dermed finnes det skarpere nettbrettskjermer på markedet. Men skjermen er likevel god.

Enten du bruker PadFone 2 som nettbrett eller mobiltelefon, vil du oppleve ytelsen som veldig god. Her er det ingen antydning til at noe går i rykk og napp – og det er før den annonserte Android 4.1-oppdateringen som vil gjøre den enda raskere har kommet.

Kameraappen har veldig mange muligheter, men i dårlig lys sliter den i likhet med de fleste andre mobilkameraer.
Kameraappen har veldig mange muligheter, men i dårlig lys sliter den i likhet med de fleste andre mobilkameraer.

God til underholdning

Det følger med ganske mange nyttige programmer, blant annet en utmerket notatblokk-app, en filbehandler, et bra program for visning av bilder, samt at du får med Polaris Office for å redigere Microsoft Office-dokumenter.

Men PadFone 2 fungerer også godt som underholdningsmobil eller underholdningsnettbrett. Den kraftige prosessoren gjør at selv de mest krevende spillene fungerer bra, og skjermen er også god nok til film og annen underholdning.

Kameraet har høy oppløsning og har en bakbelyst sensor som skal gi bedre bilder i dårlig lys. Det er riktignok en del bildestøy ved veldig dårlig lys innendørs, men utendørsbildene ble bra. Og kameraet er lynraskt. Her kan du faktisk ta seriebilder på opptil seks bilder i sekundet samtidig som du filmer i full HD-oppløsning.

Alternativer

Alt i alt er vi svært godt fornøyd med Asus PadFone 2, etter å ha blitt skuffet første gangen. Det at du nå kan få en mobil og nettbrett i én hybridenhet, og at den samlet ikke veier mer enn en vanlig iPad, det tror vi vil være attraktivt for mange.

Det finnes egentlig ikke noen alternativer til denne. Asus Transformer Pad Infinity TF700 kan være et godt alternativ til deg som vil ha en hybrid mellom nettbrett og PC – men da har du ikke telefon.

Ett alternativ kan være å velge en stor mobiltelefon som kan fungere som en slags mellomting mellom mobil og nettbrett. Det beste alternativet er Samsung Galaxy Note II. Dette er en fantastisk mobiltelefon, og med en skjerm på 5,5 tommer vil et nettbrett for mange være overflødig.

Terningkast: 6

Vil du vite mer?
Les hele testen av Asus PadFone 2 på Amobil.no »

Asus PadFone A68 32GB 2-in-1   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen