Asus' nye toppmodell har spesifikasjoner som kan konkurrere med de aller heftigste på markedet.
Asus' nye toppmodell har spesifikasjoner som kan konkurrere med de aller heftigste på markedet. (Bilde: Asus)

ZenFone 4 Pro kan ha det aller beste mobilkameraet

Asus er på krigsstien med nye toppmodeller.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sist vi hørte om ZenFone 4 var i forbindelse med billigmodellene fra 2014, men nå har Asus avduket helt nye ZenFone 4-modeller med vesentlig mer krutt. Blant disse finner vi en generøst utstyrt toppmodell som særlig vil være interessant for fotofolket. Det nye flaggskipet heter ZenFone 4 Pro.

ZenFone 4 Pro føyer seg inn i rekken av mange andre nyere toppmodeller som skilter med Snapdragon 835-brikken under panseret, og utover dette er det altså først og fremst kameraegenskapene Asus fokuserer på i markedsføringen av mobilen.

Aller heftigst fra kveldens Asus-lansering: ZenFone 4 Pro.
Aller heftigst fra kveldens Asus-lansering: ZenFone 4 Pro. Foto: Asus

Solid kameraløsning

Mobilen har en dobbel kameraløsning på baksiden og er ifølge Asus den første mobilen i verden som benytter seg av tre «high end»-bildesensorer fra Sony. Hovedkameraet på 12 megapiksler har en bred f/1.7 blenderåpning og skal være i stand til å slippe inn opptil åtte ganger mer lys enn et «typisk» mobilkamera, noe som skal gi ekstra gode bilder i mørke omgivelser.

Asus ZenFone 4 Pro

Størrelse: Ikke oppgitt
Vekt: 175 gram
Skjerm: 5,5 tommer, AMOLED, Gorilla Glass
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 835, åtte kjerner, 4 x Kryo @ 2,45GHz + 4 x Kryo @ 1,9 GHz, Adreno 540, 6 GB RAM
Lagringsplass: 64 GB (hovedmodell), MicroSD-plass
Operativsystem: Android 7 + ASUS ZenUI 4.0
Teknologi: Bluetooth 5.0, HiRes Audio (192 kHz, 24 bit lyd, stereohøyttalere
Kamera: 12 MP + 16 MP (2x zoom), OiS, f/1.7 (hovedkamera), Laser + fasedeteksjon, 1/2.55", 1.4µm piksler, "SuperPixel" + DualPixel, 8 MP frontkamera
Batteri: 3600 mAh
Pris: 8500 kroner

Dette er takket være Asus såkalte SuperPixel-teknologi, som vi blant annet også finner på Asus tidligere lanserte ZenFone 3 Zoom. Hovedkameraet har også optisk bildestabilisering og laserfokus. 

Del av eksklusiv «gjeng»

Men dypt inne i pressemeldingen skjuler det seg enda en godbit om kameraet. Det er nemlig Dual Pixel-teknologi på plass her, og med 12 megapiksler vet du kanskje allerede hvilke kameratelefoner denne kan sammenliknes med. Hvis ikke kan vi i fleng nevne; Samsung Galaxy S7, S8, Note 8, HTC U11 og Moto G5 Plus.

Vi snakker med andre ord om en kamerabrikke som er kjent for å levere den beste bildekvaliteten som er å oppdrive i telefoner per dags dato. Så avhenger litt av både glass og programvare, og førstnevnte ser ut til å være på stell, mens vi får hilse på programvaren når telefonen kommer til test.

Det andre kameraet på baksiden har en oppløsning på 16 megapiksler og skilter på sin side med 2x optisk zoom, og sammen med den digitale løsningen sier Asus at kameraet er i stand til 10x zoom. Frontkameraet har 8 megapiksler og ansiktsdeteksjon.

Slik ser den litt rimeligere ZenFone 4-modellen ut.
Slik ser den litt rimeligere ZenFone 4-modellen ut. Foto: Asus

8500 kroner i Norge

Av andre spesifikasjoner har ZenFone 4 Pro en 5,5-tommers skjerm med 1920 x 1080 piksler og kurvet 2,5D-design på sidene, opptil 128 GB lagringsplass og upåklagelige 6 GB minne på det meste. Batteriet er på 3600 mAh, og mobilen har både fingeravtrykkleser og unibody-aluminiumsinnpakning.

Lyden er også prioritert, med støtte for avspilling i 24-bit/192kHz-kvalitet. ZenFone 4 Pro skal bli tilgjengelig i Norge i oktober, og den veiledende utsalgsprisen er på 8499 kroner. Det er ennå uvisst akkurat hvilken konfigurasjon denne prisen gjelder for og hvilke konfigurasjoner som blir tilgjengelige i Norge. 

Slipper også rimeligere modell

Asus ZenFone 4

Størrelse: Ikke oppgitt
Vekt: 165 gram
Skjerm: 5,5 tommer, Super IPS+, Gorilla Glass
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 630, 8 kjerner, Cortex A53@2,2 GHz, Adreno 508 GPU, 4 GB RAM
Lagringsplass: 64 GB, plass for MicroSD
Operativsystem: Android 7 + ASUS ZenUI 4.0
Teknologi: Bluetooth 5.0, HiRes Audio (192 kHz, 24 bit lyd
Kamera: 12 MP + 8 MP (vidvinkel), OiS, f/1.8 (hovedkamera), fasedeteksjon, 1/2.55", 1.4µm piksler, "SuperPixel" + DualPixel, 8 MP frontkamera
Batteri: 3300 mAh
Pris: 5000 kroner

Om du synes denne prisen er litt i stiveste laget slipper Asus også en «vanlig», ny ZenFone 4-modell. Denne har også 5,5-tommers skjerm og dobbel kameraløsning, men er vesentlig svakere utstyrt når det gjelder innmat.

ZenFone 4 har en Snapdragon 630-brikke, 4 GB minne og 64 GB lagringsplass på innsiden. Den doble kameraløsningen på denne mobilen består av et hovedkamera på 12 megapiksler og et sekundærkamera som skilter med en vidvinkellinse på 120 grader. Også ZenFone 4-kameraet skal være velegnet til å ta bilder i lav belysning, og skal ifølge Asus slippe inn fem ganger mer lys enn et «vanlig», tilsvarende mobilkamera.

Batteriet på denne modellen er på 3300 mAh, og i likhet med Pro-utgaven kommer også denne med aluminiumsinnpakning. ZenFone 4 blir tilgjengelig i disse dager, og den veiledende, norske prisen ligger på 4999 kroner.

Hva med en ny spillskjerm fra Asus? Denne er diger og ultrabred »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen