Asus' nye laptop er lekker og har skyhøy oppløsning
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Asus' nye laptop er lekker og har skyhøy oppløsning

Har sluppet en ny ZenBook akkurat nå.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Berlin/Hardware.no: PC- og komponentprodusenten Asus har nettopp åpnet den store teknologimessen IFA med dagens første pressekonferanse. Der kunne selskapet blant annet dra sløret av to nye og spennende bærbare PC-er.

Den første maskinen er en billig lettvekter, både fysisk og med tanke på datakraft, mens den andre er en skikkelig lekkerbisken med skyhøy oppløsning og en meget spennende prosessor.

Lettvekter

ASUS EeeBook X205.
ASUS EeeBook X205.Foto: Asus

Førstemann heter EeeBook X205, og skal bli en veldig billig inngangsmodell. Prislappen er bare 199 Euro, noe som kan bety at den vil koste så lite som 1700 – 1900 kroner her til lands.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

– Vi tok et steg tilbake for å finne essensen av hva en bærbar PC egentlig trenger i dag. For det første har den en produktivitetsverdi, også er det viktig med et godt fysisk grensesnitt. Derfor har denne maskinen et stort tastatur du normalt bare finner på 14-tommere, og en stor pekeplate, sa Derek Yu, Asus' produktdirektør, under lanseringen.

Skjermen måler 11,6 tommer, og byr på 1366 x 768 LED-bakbelyste piksler. Det er ikke den høyeste oppløsningen du kan få fatt i, men like fullt helt normalt for en bærbar PC på denne størrelsen – og etter vår mening helt greit. 

Det mest spennende er kanskje vekten, som klokker inn rett under kiloen – 980 gram for å være presis. Tykkelsen måler 1,75 centimeter. I dette lette skallet har Asus klemt inn en Intel Atom T3735 Bay Trail-prosessor og to gigabyte minne. Du kan velge mellom 32 eller 64 GB med SSD-lagring, og med på kjøpet får du 500 GB med gratis lagring i nettskyen i to år.

Maskinen skal holde ut i 12 timer om det eneste du gjør er å surfe på nettet, og den blir tilgjengelig i fire farger – rødt, blått, sølv og gull. Operativsystemet den kommer med er Windows 8.1

Nøyaktig når maskinen skal lanseres er ikke kjent, men setter du opp et prisvarsel i Prisguide så sender vi deg en e-post så snart pris og tilgjengelighet er kjent i Norge.

Lekker Zenbook

ASUS ZENBOOK UX305.
ASUS ZENBOOK UX305.Foto: Asus

Den andre maskinen Asus' presenterte i dag er en ny og etter vår mening lekker ZenBook – merkevaren Asus' bruker på sine slanke og samtidig kraftige bærbare. Navnet er denne gangen UX305.

– Skjønnhet går forbi bare materialene. Denne maskinen er lett og tynn, men den er den eneste som også har en skjerm med 3K-oppløsning, sa Yu.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

I rene tall veier maskinen 1,2 kilogram, og tykkelsen over rumpa skal være 12,3 millimeter. Oppløsningen er nok det som imponerer oss – her får du servert det Apple gjerne ville kalt retina-oppløsning, altså 3200 x 1800 piksler. Det er 276 piksler per tomme, og skjermen er berøringsfølsom. 

Så vidt vi er kjent finnes det ingen andre maskiner som er så tynn og lett, med tilsvarende skjerm. For eksempel er MacBook Air hakket tynnere, men veier 1,35 kilogram, har lavere oppløsning og ingen berøringsskjerm, mens Macbook Pro Retina har tilsvarende oppløsning – men den er tykkere, veier mer og har ikke touch.

Når det kommer til lagring, kan du velge mellom en SSD på 128 eller 256 GB.

Et veldig interessant punkt med maskinen er at den skal ta i bruk Intels helt ukjente Core M-prosessor. Denne vet vi veldig lite om, fordi den ikke lanseres offisielt før fredag denne uken. Planen til Intel er imidlertid at denne prosessoren skal gi raske bærbare PC-er, samtidig som de potensielt kan være lydløse og ha veldig lang batteritid. 

Pris eller lanseringstidspunkt for UX305 er foreløpig ikke kjent, men setter du opp et prisvarsel i Prisguide så sender vi deg en e-post så snart vi vet dette.

Vi kommer tilbake med flere nyheter fra Asus' pressekonferanse, samt flere bilder så snart vi får tak i en nettlinje som er rask nok til å flytte mer enn et par bit. 

Vi dro til Asus' hovedkontor for å se hvordan de utvikler alle produktene sine:
Der var det Half Life-stemning, svømmebasseng og spa » (Ekstra)

Les alle sakene fra IFA 2014 på vår samleside »

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
ASUS ZENBOOK UX305 (Bilde: Asus)
ASUS ZENBOOK UX305 (Bilde: Asus)
ASUS EeeBook X205 (Bilde: Asus)
ASUS EeeBook X205 (Bilde: Asus)
ASUS EeeBook X205 (Bilde: Asus)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen