Asus' nye bærbare drøm har to skjermer
(Foto: Asus)

Asus' nye bærbare drøm har to skjermer

Møt Project Precog.

Asus er et selskap som ikke er ukjente med å prøve nye ting i bærbare formater – vi husker jo godt den spesielle Taichi. Eller hva kan vi ellers si om den helt nye spillmobilen ROG Phone?

Nå skal Asus kombinere sansen for nyvinninger og AI-teknologi. Med hva som bare kalles «Project Precog» er målet å utvikle en bærbar PC som til en viss grad lærer direkte av deg og omgivelsene. Dette vil kunne gi mer sofistikerte løsninger innen både tolkning av visuelle data og verbale kommandoer.

Rent fysisk vil Asus i første omgang snekre sammen en laptop med to skjermer – både der displayet vanligvis sitter og på plassen som normalt sett fylles av tastatur og pekeplate.

Flat modus kan eksempelvis brukes til topersonsspilling. Foto: Asus

Project Precog håper å lykkes med sin ukonvensjonelle utforming ved at tastatur- og skjermdelen kan byttes ved behov, eller for den saks skyld fungere som noe helt annet avhengig av hva slags programvare eller input-enheter som ønskes brukt.

Laptopskjermene vil kunne vris 360 grader i forhold til hverandre, og kan på den måten brukes i fire forskjellige modi: standard, bok, telt og flat.

Egen brikke tolker «synsinntrykk»

Asus er ikke den første som ønsker en smartere bærbar sak. For eksempel innledet Google et samarbeid med Intel-selskapet Movidus for to og et halvt år siden. Målet var å gjøre mobilene langt smartere.

Movidus utvikler såkalte VPU-er (Vision Processing Unit) som gjør at datamaskinen i større grad kan tolke kamerainput lokalt, altså uten behov for Internett-tilkobling og nettskyløsninger. En spesialisert brikke for dette betyr at datamaskinen både har nok kraft og energieffektivitet til å utføre såkalte «nevrale» utregninger selv.

Forskjellige programmer, samt måten du bruker disse på, bør sørge for optimal utnyttelse av skjermarealet. Foto: Asus

Dette, kombinert med stemmestyring og bruk av taleassistenter som Windows Cortana og Amazon Alexa, skal etter planen gi en PC som kan brukes på flere måter.

Akkurat når Asus' første AI-laptop kommer på markedet vites ikke i skrivende stund, men det er med stor interesse vi venter på å se mer hva den faktisk vil kunne gjøre.

Også Google sette kunstig intelligens i førersetet:
Med Android P skal lysstyrke, grensesnitt og strømbruk bli mer intelligent >>>

(Kilde: Asus)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen