Asus Zen AiO-Pro.
Asus Zen AiO-Pro. (Bilde: Asus)

Asus går i strupen på Apples iMac med en splitter ny alt-i-ett-PC

Heftig innmat til tross for størrelsen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi stiftet bekjentskap med Asus' nye, lekre Zen AiO-modell allerede i juni, og nå melder selskapet i en pressemelding at maskinen er klar for lansering på det norske markedet. PC-en slippes i slutten av denne måneden, altså om få dager.

Modellen heter Zen AiO Pro og kommer i to ulike utgaver, som altså blir de første i selskapets nye Pro-serie. Den ene modellen har en skjermstørrelse på 21,5 tommer, mens storebroren skilter med en skjerm på 23,8 tommer.

Asus beskriver den nye Pro-serien som en «premium»-serie, som altså betyr at maskinene både skal levere varene når gjelder hestekrefter under panseret, men også være estetisk tiltalende for dem som er opptatt av slikt.

Solid maskinvare

Begge variantene byr på Skylake-prosessorer opptil Intel Core i7, og på grafikkfronten kan man velge mellom GeForce GTX 950M og de det mer potente GTX 960M, sistnevnte med opptil 4 GB videominne.

Asus Zen AiO Pro.
Asus Zen AiO Pro. Foto: Asus

Når det gjelder lagring kan maskinene fåes med enten SSD på 512 GB, eller 1 TB harddiskplass i kombinasjon med en SSD på 128 GB. Om man kun nøyer seg med en harddisk, kan man velge opptil 1 TB på 21-tommeren og opptil 2 TB på 23-tommeren.

Minstemann leveres ellers med med maksimalt 16 GB minne, mens storebroren kan utstyres med det dobbelte. Sistnevnte kan for øvrig fåes med både vanlig HD-oppløsning og 4K-oppløsning på 3850 x 2160 piksler, mens kun HD-oppløsning blir tilgjengelig på 21-tommeren.

Kommer med 3D-kamera

Av tilkoblingsmuligheter kommer begge modellene med 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0, fire USB 3.0-porter, en USB 2.0-port, den nye USB Type-C og to HDMI-porter. Begge har også innebygd webkamera på 720p. 

Ellers kan det være verdt å merke seg at 23-tommeren kommer med et såkalt RealSense-kamera fra Intel, som er et 3D-kamera i stand til å fange opp bevegelser og objekter med høy presisjon. Asus skriver at kameraet blant annet kan brukes til ansiktsgjenkjenning og bevegelseskontroll i spill. 

I Norge skal startprisen på 21-tommeren ligge på 14 990 kroner, mens storebroren vil få vesentlig høyere startpris på 22 990 kroner. Skal du ha de beste spesifikasjonene blir den største modellen altså ganske kostbare saker.

Asus skal kanskje nå lage sine egne HoloLens-briller:
Det kan bety at det dyre produktet blir mye billigere »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen