Asus PCE-AC66 er nettverkskortet som tydeligvis ikke støtter Haswell-plattformen. (Bilde: Asus)

Asus' nettverkskort støtter ikke Haswell – lar deg bytte

Uten å betale skal du få en ny og bedre løsning.

Asus er en av få som selger nettverkskort som støtter den nye trådløse nettverksstandarden 802.11ac, som byr på inntil tre ganger hastigheten du kan få over dagens nettverk

Standarden vil nok være fremtiden for trådløse nettverket i hjemmet, men selv om det finnes flust av rutere som støtter standarden, er det heller lite utstyr som gjør det mulig for maskinen din å ta imot disse signalene.

Asus' PCIe-baserte nettverkskort PCE-AC66 har vært et av få produkter du faktisk kan kjøpe for å nyte ac-nettverket, men det viser seg at dette har et problem: Det støtter ikke Intels nyeste prosessorgenerasjon Haswell.

Til Hardware.no kan Asus nå fortelle at de vil la alle som har kjøpt PCE-AC66 få en ny modell, helt gratis.

Gjelder kun Haswell-serien 

– Vi har nylig blitt kjent med at den trådløse nettverksadapteren PCE-AC66 ikke er kompatibel med Intels 8-serie-plattform, skriver Asus i en e-post til Hardware.no.

Selskapet spesifiserer samtidig at problemet ikke gjelder tidligere Intel-plattformer, eller noen plattformer fra AMD.

Nøyaktig hvorfor Haswell-plattformen ikke støttes har vi foreløpig ingen detaljer på, og Asus beskriver feilen som en «uforutsett inkompatibilitet». Det er imidlertid klart at nettverkskortet rett og slett ikke vil fungere godt nok med brikkesettene Z87, H87 og B87, som du må ha om du vil ha bygge en moderne Haswell-maskin.

Gir deg helt gratis bytte

For de som allerede har kjøpt PCE-AC66 og vil bruke kortet sammen med en Haswell-maskin, forteller Asus at de skal la deg bytte denne – helt vederlagsfritt.

– Vi har bestemt oss for å tilby alle kunder som har kjøpt kortet en mulighet  til å bytte produktet med den nye modellen PCE-AC68, helt uten kostnad, forteller Asus.

Det nye nettverkskortet, som altså bærer produktnummeret AC68 fremfor AC66, skal være tilgjengelig en gang i september. Det nye kortet skal støtte alle plattformer, og attpåtll være litt raskere enn forgjengeren. 

Byttetilbudet gjelder ut året, og for å utføre byttet skal du ta kontakt med butikken eller bedriften du kjøpte nettverkskortet fra. 

Den nye AC-standarden byr på store muligheter:
Vår guide forteller deg alt om det nye trådløse nettet »

Den offisielle meldingen fra Asus:

For those who have purchased the ASUS PCE-AC66 wireless adapter.

 

The PCE-AC66 has unfortunately proven to have an unforeseen incompatibility with Intel 8-series platforms.  Earlier platforms and AMD works fine. For this reason we are offering customers who are experiencing issues the possibility to replace their PCE-AC66 to a PCE-AC68, free of charge. The PCE-AC68 is compatible with all current platforms and also offers improved performance. PCE-AC68 will be available in September and from then on customers who wish to swap their units can do so by contacting their dealer. The offer is valid during 2013 only.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen