(Bilde: Asus)

Asus' monsterskjermkort har fått norsk pris

Asus ROG Ares II kommer til å tømme lommeboka di.

Under CES-messen lanserte Asus ROG Ares II, som ser ut til å bli verdens absolutt kraftigste skjermkort til forbrukere. I vår artikkel om kortet spekulerte vi i hva en norsk pris på Asus ROG Ares II kunne tenkes å bli, og nå er fasiten klar.

De første nettbutikkene har nemlig satt kortet inn i sine prislister, og i snitt ligger prislappen på den nette sum av 11 350 kroner. Spesifikasjonene på kortet er da også i samme klasse som prisen: Helt på topp.

Eksklusivt og superkraftig

I prinsippet skal Asus ROG Ares II være to Radeon HD 7970 GHz Edition, kombinert til ett kort. Dette gjør det i utgangspunktet hakket hvassere enn Powercolor sitt Devil 13 HD 7990, som vi i fjor høst lurte på om var verdens raskeste skjermkort.

ROG Ares II har imidlertid enda mer imponerende muskler under panseret. Med overklokking rett fra fabrikken ser kortet mer ut som to Asus ROG Matrix HD 7970 Platinum på étt kort.

Da vi testet Matrix Platinum blåste det konkurrentene av banen, så vi tør nesten ikke tenke på hva to slike kombinert kan levere. Og nevnte vi forresten at det kommer med sin egen vannkjøling? Dét har det – og hvis du lurer på hva viften som vises på bildene er til, er denne dedikert til å kjøle ned de 6 GB videominne som står på.

Dessuten kommer dette nye monsterkortet i svært begrenset opplag. Kun 1000 eksemplarer blir laget, og samtlige nettbutikker vi har sjekket har kortet kun som bestillingsvare. Sjekk selv i vår prisguide nedenfor:

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen