Asus-mobiler på vei

Asus

Asus er et Taiwan-basert firma
Produsenten er kjent for PC-komponenter, bærbare PC-er, PDA-er og mobiltelefoner (så langt i Asia)

(Kilde: Wikipedia)

Asus

Asus er et Taiwan-basert firma
Produsenten er kjent for PC-komponenter, bærbare PC-er, PDA-er og mobiltelefoner (så langt i Asia)

(Kilde: Wikipedia)
Kommer vi til å se noe slikt med Windows i Norge? (Foto: Asus)
Kommer vi til å se noe slikt med Windows i Norge? (Foto: Asus)

Asus er kanskje best kjent som en PC-produsent her i Europa. Men det du kanskje ikke visste, er at Asus er en velkjent mobilprodusent i Asia.

Nå avslører Asus at de vil inn på det nordiske markedet, hvilket betyr at vi snart vil se en helt ny aktør i norske butikkhyller.

- Vi vil lansere mobiler først til Sverige og Danmark og deretter i Norge. Trolig blir dette nå i høst, sier Mikael Koark, PR-ansvarlig for Asus-mobiler i Norden, til Amobil.no.

Mobilene vi får se fra Asus vil være smarttelefoner basert på Windows Mobile 6.

- Vi vil først og fremst lansere teknisk avanserte telefoner, som for eksempel vil ha GPS innebygget. Først kommer to eller tre modeller til det nordiske markedet, og deretter kan vi analysere markedet, sier Koark.

Asus vil ta de nyeste mobilene i Asia inn til Norden, og holder nå på med å utarbeide en pressemelding på én av modellene som vil komme til Norge. Telefonen er ikke bare en nyhet i Norge, men er også ny i Asia. Og ifølge Asus kommer det til å fortsette på denne måten.

- Vi kommer til å lansere de fleste mobilene globalt såfremt det lar seg gjøre, slik at at Norden ikke skal ligge etter det asiatiske markedet.

Hard konkurranse
Vi kjenner allerede til en rekke produsenter som har Windows-baserte mobiler i det norske markedet. Eksempler er HTC, Samsung og HP. Men det skremmer ikke Asus.

- Hard kunkurranse er absolutt ikke noe nytt for oss. For tre til fire år siden var det ingen som trodde vi kunne lage gode bærbare PC-er, og i dag er vi markedsleder i enkelte Europeiske land. Konkurransen i mobilmarkedet er ekstremt hardt, men vi kan være raske med nyheter på mobifronten, forklarer Koark.

Inntil videre får vi bare vente i spenning på Asus første mobil i det nordiske markedet. Informasjon og bilder bør nemlig dukke opp innen kort tid, og vi holder deg selvsagt løpende oppdatert.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen