forside
forside (Bilde: Asus / EA / DICE)

Asus med ny 4K-monitor

Håper å friste spillere med ekstrem oppløsning på 28 tommer.

Asus slipper nå en helt ny PC-monitor, PB287Q, som er myntet på avanserte brukere og aktive spillere. Den nye skjermen er på vei inn til landet, og forventes å nå norske butikkhyller allerede til neste uke.

Den nye skjermen er en 28 tommer stor monitor som har støtte for 4K-oppløsningen. Ergo kan du spille på denne skjermen med hele 3840 x 2160 piksler til rådighet. Altså et bredformat på 16:9. 

Blir konkurrent til Samsung 

Asus PB287Q.
Asus PB287Q.Foto: Asus

Asus' nye modell blir etter alt å dømme en direkte konkurrent til Samsungs 4K-alternativ, der flere av spesifikasjonene legger seg på det samme nivået som denne. Akkurat som denne får nemlig Asus PB287Q et TN-panel som har en pikseltetthet på 157 piksler per tomme, noe som betyr omtrent fire ganger så mange punkter i forhold til en tradisjonell Full HD-skjerm. 

Videre kan den nye skjermen fra selskapet vise deg hele 1,07 milliarder farger, samtidig som den har en lysstyrke på 330 cd/m2. Den har også fått en 10-bits båndbredde, hvilket betyr at du for eksempel får en jevnere overgang mellom ulike graderinger av samme farge enn med en båndbredde på 8-bit.  

Asus PB287Q kan tiltes.
Asus PB287Q kan tiltes.Foto: Asus

Skal tilfredsstille spillere

For at en skjerm skal være aktuell for en aktiv spiller må den være kvikk i reaksjonen. Asus PB287Q leveres med en responstid på 1 millisekund for å kunne henge med i svingene. 

Et annet viktig element er hvilken frekvens skjermene kan levere bilder med. Denne skjermen kan maksimalt tyne ut 60 bilder i sekundet ved en oppløsning på 4K, som neppe vil være nok til å overbevise de som er frelst på 120 Hz-skjermer eller raskere – som for eksempel lynraske Eizo Foris FG2421.

Videre har skjermen mulighet for å tiltes sideveis, og du kan velge i blant annet HDMI eller DisplayPort som grensesnitt for å overføre bildet fra maskinen din. 

Ifølge Asus skal PB287Q komme i salg i butikk fra og med neste uke, og den veiledende prisen er satt til 5990 norske kroner. 

På nett kan du allikevel spare noen kroner på denne skjermen. Sett opp et prisvarsel så sender Prisguide deg en e-post når produktet er på lager hos nettbutikkene. 

Vil du heller bruke en TV til å spille på?
Slik velger du riktig modell (Ekstra) »

(Kilde: Pressemelding)

(Bilde: Asus )
(Bilde: Asus )
(Bilde: Asus )
(Bilde: Asus )
(Bilde: Asus )
Asus PB287Q (Bilde: Asus )
Asus PB287Q kan tiltes (Bilde: Asus )
(Bilde: Asus )

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen