PadFone Mini skal være en enkel og rimelig måte å skaffe seg både mobil og nettbrett på. Vi vet den kommer til Norge, men foreløpig er ikke pris og eksakt dato kjent.
PadFone Mini skal være en enkel og rimelig måte å skaffe seg både mobil og nettbrett på. Vi vet den kommer til Norge, men foreløpig er ikke pris og eksakt dato kjent. (Bilde: Asus)

Asus lanserer PadFone Mini

Krymper PadFone-konseptet.

Asus PadFone Mini

Størrelse: 129,3 x 65,6 x 8,7 mm (dock: 199,9 x 119,5 x 11,8 - 17,7 mm)
Vekt: 105 gram (dock: 310 gram)
Skjerm: 4,3 tommer, 960 x 540 piksler, Super IPS (dock: 7 tommer, 1280 x 720 piksler, Super IPS)
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 400, Quad Core @ 1,4 GHz, Adreno 305 GPU.
Operativsystem: Android 4.3 Jelly Bean
Teknologi: HSPA, Wi-Fi 802.11a/b/g/n
Kamera: 8 MP, LED-blitz, 2 MP frontkamera
Minne: 16 GB, støtte for minnekort. 1 GB RAM.
Batteri: 1500 mAh batteri (+ 2200 mAh i dock)
Pris og tilgjengelighet: Rundt 2500 kroner før norske avgifter - norsk pris ikke annonsert. Kommer til Norge, men dato er foreløpig ikke kjent.
Slik ser PadFone Mini ut når den er parkert i PadFone Station.
Slik ser PadFone Mini ut når den er parkert i PadFone Station.Foto: Asus

Asus var blant de første som laget såkalte hybridprodukter. Transformer-serien forsøkte å viske ut skillet mellom bærbar PC og nettbrett, mens PadFone-serien bryner seg på skillelinjene mellom telefon og nettbrett. Nå har selskapet lansert enda en ny PadFone-variant.

PadFone Mini er navnet, og som de andre produktene i serien, handler det om en telefon som kan parkeres i en større skjerm, kjent som PadFone Station. Sistnevnte består kun av skjerm og batteri, og kan altså ikke brukes på egen hånd.

Ikke like heftig som toppmodellen

Elektronikkprodusentene pleier å nedskalere innmaten også, når de først krymper en av sine kjente enheter. Det har skjedd også her.

Selve telefonen har en skjerm på 4,3 tommer, med en oppløsning på 960 x 540 piksler. Det gir en punkttetthet på 250 piksler per tomme. På innsiden har den en middels sterk firekjernet systembrikke, kjent som Snapdragon 400.

Her får du også 16 gigabyte innebygget minne, og minnekortplass.

Lettvekter

De to siste PadFone-modellene fra Asus, Infinity og A86, er begge bygget i aluminium. PadFone Mini er imidlertid bygget i plast, og skal være svært lett, med en vekt på bare 105 gram. Batteriet på innsiden er imidlertid kun på 1500 mAh, og kan være en del av årsaken til den lave vekten.

Vekten øker raskt på om du tar med deg PadFone Station. Brettet veier nemlig 310 gram, og til sammen veier hele sulamitten 415 gram &ndash – altså omtrent samme vekt som et lett nettbrett med ti tommer stor skjerm. Her handler det derimot om en sju tommer stor skjerm.

Oppløsningen i PadFone Station-skjermen er på 1280 x 720 piksler, altså vanlig HD-oppløsning. Et batteri på 2200 mAh er bygget inn, og det samme er en høyttaler.

Uvanlig orientering

De PadFone-variantene vi har sett så langt, har vært laget for bruk i landskapsmodus, mens PadFone Mini ser ut til å være tiltenkt bruk i portrettmodus i stedet.

Asus har lagt inn Android 4.3 på PadFone Mini. De gjør noen endringer i Googles operativsystem, men for det meste pleier Asus' Android-varianter å ha svært mye til felles med originalen.

Omregnet til norske kroner har Asus oppgitt en pris på i underkant av 2500 kroner. Asus bekrefter at PadFone Mini kommer til Norge, men foreløpig er norsk pris og slippdato ukjent.

(Kilde: androidauthority.com, Asus)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen