Asus ROG XG STATION 2.
Asus ROG XG STATION 2. (Bilde: Asus)

Asus lanserer boks som gjør laptopen til et grafikkmonster

ROG XG Station 2 er for deg som trenger mye muskler til din bærbare.

På Computex-messen i sommer stiftet vi bekjentskap med en grafikkboks fra Asus som rett og slett gir den bære PC-en din superkrefter, og nå har produsenten offisielt kunngjort produktet, som har fått navnet ROG XG Station 2.

ROG XG Station 2 er altså en ekstern grafikkenhet som kobles til PC-en din via Thunderbolt 3-standarden, og som kan gi laptopen minst like mye grafikkmuskler som på en fullverdig, stasjonær PC.

Støtter kraftige skjermkort

Enheten kommer ikke med skjermkort ferdig installert, men støtter alle de kraftigste kortene som finnes på markedet for øyeblikket, nærmere bestemt alt fra og med kortene i GeForce GTX 9/10-serien og AMD-modellene i Radeon R9/RX-serien. 

Dermed kan du for eksempel putte inn det svært potente GTX 1080-kortet, som er mer enn kraftig nok til alt av krevende spill. Asus-boksen har plass til ett fulllengdekort som tar opptil 2,5 spor, og kortene skal være enkle å skifte ut via en bryter på toppen som åpner dekselet.

Foto: Asus

Stilfull

ROG XG Station 2 har en strømforsyning på solide 600 watt, som er nok til å håndtere kort helt opptil Titan X. Enheten kobles altså til via Thunderbolt 3, over USB Type-C, og av andre tilkoblingsmuligheter finnes det også fire USB 3.0-porter.

De ytre dimensjonene er på 45,6 cm x 15,8 cm x 27,8 cm, og vekten ligger på 5,1 kilogram. Produktet har ellers en ganske stilfull utforming, og på innsiden befinner det seg røde LED-lys. ROG XG Station 2 skal ifølge Asus bli globalt tilgjengelig neste år, men nøyaktig dato og pris er ennå uvisst.  

Har du god nok PC til å kjøre 4K? Nå har LG lansert en ny 4K-skjerm med HDR-støtte »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen