TEST: Asus G55VW

Test Asus G55VW

Her er en spill-PC med muskler

Neste generasjons Intel prosessor og neste generasjons Nvidia skjermkort i én prisgunstig pakke.

[Hardware.no]: Asus G55VW er en bærbar datamaskin myntet på gamere. Med en ny generasjon prosessorer fra Intel, og en ny generasjon skjermkort fra Nvidia, bør vi kunne forvente en solid økning i ytelse. Prisen starter på nesten 11 000 kr, og er således ikke direkte billig, men tilgjengelig for de fleste. Designen er ikke fullt så prangende som vi ofte ser på spillbærbare, og dette liker vi veldig godt.

Rent ytelsesmessig savner vi det lille ekstra fra skjermkortet. Du kan for all del dra det nyeste av spill, men da må du tåle å ikke spille i full oppløsning, og med lite eye-candy. Vi skulle også gjerne sett et modellvalg med SSD her til lands, noe som drastisk øker den opplevde ytelsen til maskinen.

Det mest positive med Asus G55VW er den gode kvaliteten. Materialene føles solide, og det er ikke valgt glorete plast eller skinnende detaljer. Tastaturet er en drøm å bruke og pekeplaten likeså. Skjermen er matt, noe mange vil sette pris på, og som om ikke alt dette var nok er maskinen også stillegående, kjølig og har relativt god batteritid.

I vår mening er den eneste grunnen til ikke å kjøpe en Asus G55VW at du enten ikke liker designen, som er ganske så særegen, eller at du synes grafikkløsningen blir for svak. Vekten og størrelsen kan også skremme noen, men dette må du nesten regne med dersom skal du ha en kraftig bærbar.

Alt i alt synes vi Asus G55VW er et knallgodt produkt. Vi har ingen problemer med å anbefale den til alle som skulle ha lyst på en litt over middels kraftig spillbærbar med det nyeste fra både Intel og Nvidia.


God konstruksjonskvalitet
Pen og særegen design
Behagelig tastatur og pekeplate
Bra skjerm
Stillegående og kjølig


Ikke fantastisk spillytelse
Litt tykk og tung

Vil du vite mer?
Les hele testen av Asus G55V på Hardware.no »

Andre alternativer

Vi har ennå ikke testet noen andre bærbare datamaskiner med Ivy Bridge prosessorer. Men vi skal snart motta en Multicom Kunshan P170E som virker veldig lovende. Her er det muligheter for å skreddersy maskinvaren, og kraftigere skjermkort er tilgjengelig.

Den finnes også i en 15,6-tommers utgave kalt Kunshan P150E, som er en direkte konkurrent til Asus G55VW. Prisen starter på noe over G55VW, men her kan du gå helt bananas og svi av over 30 000 kroner dersom lommeboken din tillater det.

Vi kan også melde om at du for noen tusenlapper ekstra får Asus G55VW med 12 GB RAM, Blu-ray og en 750 GB hybrid harddisk/SSD. Men akilleshælen for en hardbarka gamer blir fremdeles at skjermkortet ikke er helt i toppklassen.

Vi kan ellers anbefale å ta en kikk i vår testavdeling for bærbare datamaskiner, her finner du til en hver tid alle de bærbare maskinene vi har testet, og den laveste prisen i nettbutikkene.

Har du en kommentar til denne testen, eller kanskje en anbefaling av en annen maskin i samme klasse? Bruk kommentarfeltet nedenfor og spre din visdom med resten av oss!

Asus G55VW-S1077V

Asus G55VW-S1008V

Asus G55VW-S1077V

Asus G55VW-S1008V

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen