Selv om Asus FonePad først og fremst er et nettbrett, kan du ringe med den.

Sniktitt Asus Fonepad

Selv om Asus FonePad først og fremst er et nettbrett, kan du ringe med den. (Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Se, en giganttelefon!

Vi har kikket på Asus Fonepad – et Nexus 7-lignende nettbrett du kan ringe med.

Asus Fonepad

Størrelse: 19,6 x 12,0 x 1,04 cm
Vekt: 340 gram
Skjerm: 7" IPS LCD-skjerm med LED-bakbelysning. 1280x800.
Operativsystem: Android 4.1
Lagring: 8 eller 16 GB. MicroSD-kortplass. Nettverk: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100. HSPA+ 5,76/21 Mbps.
Kamera: 3,0 megapiksler hovedkamera, 1,2 megapiksler frontkamera
Maskinvare: Intel Atom Z2420 1,2 GHz
Teknologi: Bluetooth 3.0, WiFi 802.11b/g/n
Batteri: 16 Wh batteri, 9 timer batteritid ved 720p videoavspilling med 100 nits lysstyrke på skjermen.
Pris ved lansering: Rundt 1700-2000 kroner.
Tilgjengelighet: April 2013
Asus FonePad er på størrelse med Google Nexus 7.
Asus Fonepad er på størrelse med Google Nexus 7.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Asus FonePad.
Asus Fonepad.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Baksiden av Asus FonePad.
Baksiden av Asus Fonepad.Foto: Asus

Amobil.no / Barcelona: Da Asus nylig lanserte sin nye PadFone Infinity-modell, kom de også med et nytt nettbrett beregnet på dem som ikke ønsker å drasse rundt på både en mobiltelefon og et nettbrett. Asus Fonepad er nemlig et nettbrett du kan ringe med. I og for seg ikke noe nytt, men siden Fonepad ifølge Asus antagelig kommer til å koste helt ned mot 1700 kroner tror vi det kan være et interessant produkt for mange.

Vi fikk prøve nettbrettet – eller telefonen, om du vil – på Asus' stand på Mobile World Congress i Barcelona denne uken.

Fonepad er i praksis ganske lik Google Nexus 7, kanskje ikke så rart siden begge produktene er produsert av Asus. Det betyr imidlertid ikke at det ikke er forskjeller. Utvendig skiller de to produktene seg fra hverandre ved at Nexus 7 har bakside i en slags gummiaktig plast som gir et veldig godt grep når du holder den i hånden. På Fonepad er dette erstattet av en sølvgrå plastbakside som skal ligne litt på metall. Vi synes dette gir et mye "billigere" inntrykk av produktet, sammenlignet med Nexus 7. 

Det er også forskjeller på innsiden. Mens Nexus 7 kjører en forholdsvis kraftig Tegra 3-prosessor med fire prosessorkjerner på 1,2 GHz, kommer Fonepad med en Intel Atom Z2420-prosessor på 1,2 GHz. Dette er en ganske ny Intel-brikke som har gått under kodenavnet "Lexington". Vi har ikke testet ytelsen på denne selv, men dette er en enkjernebrikke beregnet på rimelige telefoner – og ytelsen er nok neppe på høyde med Tegra 3.

For stor til å ringe med

Vi prøvde å navigere litt rundt i menyene på Fonepad, og starte opp og lukke ulike apper. Selv om det ikke var særlig rykk og napp så fløt ting merkbart tregere enn på Padfone Infinity

Fonepad bruker i likhet med Padfone en ganske umodifisert versjon av Android (4.1 Jelly Bean). Men selv om det ikke er så mye som skiller brukergrensesnittet fra standard Android, følger det med en del Asus-spesifikke applikasjoner. Du får blant annet med en veldig god notatapp (SuperNote).

Som nettbrett sitter vi igjen med et helt ok førsteinntrykk. Nettbrettet har en helt ok skjerm, og det har det meste du forventer å finne i et nettbrett til denne prisen. En fordel det har fremfor Google Nexus 7, er at det har mulighet for utvidelse av minnet ved hjelp av microSD-kort. 

Hva så med ringefunksjonen? Vi fikk ikke prøve hvordan det fungerte i praksis, men da vi forsøkte å holde Fonepad opp til øret må vi innrømme at vi følte oss ganske tåpelige. Nettbrettet er også for stort til at det er særlig behagelig å holde i én hånd opp mot øret, og avstanden mellom mikrofonen og munnen blir nødvendigvis også ganske stor – uten at vi vet hvordan dette eventuelt påvirker lydkvaliteten. En mulighet er selvfølgelig å bruke Fonepad som en høyttalertelefon/konferansetelefon.

Les også vår sniktitt på Asus Padfone Inifinity – messens lekreste produkt

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen