Asus flesker til med ny TOP-modell

Asus flesker til med ny TOP-modell

Vårens hotteste grafikkort får forbedringer.

I forrige måned slapp Nvidia sitt nyeste og heftigste skjermkort: GeForce 680 GTX – et entusiastkort myntet på deg med store behov og relativt velfylt lommebok.

Les vår test av Nvidia GeForce GTX 680

Dersom du nå er en av dem som har ventet, eller ganske enkelt ennå ikke klart å få tak i et eksemplar av Nvidias nye toppmodell, kommer nå noe som kanskje vil friste.

To hjemmedesignede søsterflaggskip fra Asus er nemlig på vei ut i butikkene. Disse har fått betegnelsene GeForce GTX 680 DirectCU II TOP (GTX680-DC2T-2GD5) og GeForce GTX 680 DirectCU II OC (GTX680-DC2O-2GD5). Disse kommer fiks ferdig overklokket fra fabrikken.

TOP-modellen er den soleklare verstingen. Grafikkprosessoren skal nå 1201 MHz i turbomodus, noe som er 143 MHz over Nvidias referansedesign. OC-kortet oppgis til en mer beskjeden maksfrekvens på 1084 MHz.

Asus selv hevder de har fått til dette ved å bytte ut noen av kjernekomponentene, blant annet de som står for strømreguleringen (VRM) til grafikkprosessoren. Videre peker Asus på at den store kjøleren med sine to 100 millimeter vifter gjør jobben 20 prosent bedre enn standardutgaven, samtidig som den lager 14 desibel mindre støy. Den gjør også at grafikkortet tar tre kortplasser i høyden, så forhåpentligvis har du et voksent kabinett.

Flere muligheter

I tillegg til standardoverklokkingen, kan de med utforskningstrang gjerne gå videre. Her kan du velge å bruke Asus' eget programvareverktøy for å få opp klokkefrekvesen enda noen hakk, eller gjøre det på maskinvarenivå med VGA Hotwire, som lar deg tweake kortet manuelt ved hjelp av lodding.

De nye kortene skal være tilgjengelig fra neste uke, og vil koste et par hundrelapper mer enn Asus' "vanlige" GeForce 680 GTX.

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen