Astronomiske priser på SMS

En professor ved Leicester Universitet hare regnet ut at mobilbrukere betaler minst 4,4 ganger mer for å overføre data som SMS, enn hva det koster å overføre data fra teleskopet Hubble, som befinner seg 569 kilometer ut i verdensrommet.

Dr Nigel Bannister har tatt utgangspunkt i at en tekstmelding koster litt under 50 øre, og at du må sende 7490 tekstmeldinger på 160 tegn for å overføre 1MB data.

Ekstrautgifter
I regnestykket har han også tatt med tilleggskostnadene ved bruk av Hubble, som lønnsutgifter til staben og kostnader ved etterbehandling av data fra teleskopet..

Ifølge vitenskapsmannen koster data over SMS 4,4 ganger med enn data fra verdensrommet. Å overføre 1MB tekst som SMS koster 3731 kroner, hevder Bannister.

Dyrere i Norge
Men om Bannister synes det er dyrt med SMS i England skal han være glad han ikke bor i Norge. Her koster en SMS med standardabonnement 69 øre, og da kommer 1MB på 5168 kroner, omlag 40 prosent mer enn i England.

Å sende data fra Hubble er svært kostbart, mens dataprisen på SMS virkelig er astronomisk, sier Bannister til avisen Telegraph.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen