Test

Asterix og de olympiske leker

”Asterix og de olympiske leker” er den tredje filmen om heltene fra Gallia, den eneste landsbyen som kjempet mot Julius Caesar og Roma. Gérard Depardieu har igjen rollen som den tykke og sterke Obelix mens rollen som Asterix denne gangen blir spilt av Clovis Cornillac.

Heltpåtuppix vs Brutus

Brutus lar ikke ett eneste skittent triks gå uprøvd for å vinne de olympiske leker.
Brutus lar ikke ett eneste skittende triks gå uprøvd for å vinne de olympiske leker.

Galleren Heltpåtuppix er hodestups forelska i den greske prinsesse Irina og drar for å besøke henne og vinne hennes hjerte. Men idet han skal erkjenne sin kjærlighet blir han avbrutt av Brutus, sønn av Julius Caesar, som også ønsker å gifte seg med henne. Irina, som ikke vil ha noe med Brutus å gjøre, inngår en konkurranse hvor den som vinner de olympiske leker får gifte seg med henne.

Heltpåtuppix drar nedbrutt hjem til gallerlandsbyen og tror alt håp er ute. Men da Asterix hører om hva som har skjedd sier han at de skal hjelpe han å vinne på de olympiske leker og prinsesse Irina. Sammen drar de til Olympia for å kjempe om det olympiske gullet. Men Brutus har store planer om å vinne, og han gjør alt han kan for å få det til, inkludert mordforsøk på sin egen far. Ikke bare må heltene våre kjempe mot de andre deltakerne, de må også kjempe mot Brutus` skitne triks i tillegg til korrupte dommere.

Brutus og farskompleksene

”Asterix og de olympiske leker” er en spennende eventyrfilm med artige karakterer og fine kulisser og kostymer. Skuespillet er veldig overdrevent, men det passer til en film som i hovedsak er ment for barn. Det voldsomme skuespillet forsterker det som er morsomt og det grepet gjør filmen mer gøyal.

Asterix og Obelix er skuffende lite med i denne filmen.
Asterix og Obelix er skuffende lite med i denne filmen.

Når det er sagt skal det også nevnes at Asterix og Obelix – som jo er kjernen i filmene om Asterix – knapt nok er med i denne filmen. De hjelper Heltpåtuppix med å vinne de olympiske leker og prinsesse Irina, men bortsett fra det handler filmen om Brutus. Skulle man sett på hvem som er mest med i filmen ville Brutus vært den selvskrevne hovedrollen. Det er stort sett Brutus vi følger. Når han gjentatte ganger prøver å drepe sin far, når han gjentatte ganger prøver å finne en måte å vinne lekene på, og når han gjentatte ganger får en av sine undersotter lemlestet er vi med hele tiden. Filmen har problemer med å holde fokus på hva den egentlig handler om. Det blir kjedelig i lengden.

En annen ting som må nevnes er at vi får denne filmen i dubbet versjon, og den jobben er rett og slett gjort utrolig dårlig. Både stemmene og oversettelsen i seg selv er greit gjennomført, men lyden ligger over filmen som et lokk som er separert fra bildet. Dette er veldig plagsomt og trekker filmopplevelsen ned. Men som sagt er filmen lagd for barn, og man kan tror at ”Asterix og de olympiske leker” vil falle godt i smak hos det yngre publikum.

Konklusjon

”Asterix og de olympiske leker” er en spennende film om heltene fra Gallerlandsbyen. Det er bare synd at filmen handler mest om Brutus, sønn av Caeasr, og hans jakt etter å vinne lekene i tillegg til å drepe sin far. Dette tar opp så mye tid at vi nesten ikke ser Asterix eller Obelix i det hele tatt. Filmen er i tillegg dubbet, noe som er gjennomført svært dårlig. Likevel er filmen en barnefilm og trolig faller den i smak hos nettopp barna fordi en er både spennende og gøyal.

Asterix og de olympiske leker   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen