Askil Holm - Harmony Hotel

Askil Holm ble hypet som den neste store på by:Larm i Kristiansand i 2002, men lite skjedde før trønderen slo seg sammen med Fuentes, Nilsen og Lind, reiste på signingsferd i hele Norges land i fjor, og solgte en haug med plater stort sett bare på grunn av maltrakteringen av Leonard Cohens nydelige ”Hallelujah”. Nå har kvartetten skilt lag, og Holm gir nå ut sin andre fullengder. Å gjenta suksessen på egenhånd ser ikke ut til gå så bra for Askil Holm, i alle fall hvis vi skal dømme ut fra ”Harmony Hotel”, som blir en kjedelig affære allerede fra spor en, og som ikke bedrer seg nevneverdig gjennom platas 13 låter.

Holm har solgt masse plater sammen med Kurt Nilsen, Espen Lind og Alejandro Fuentes.
Holm har solgt masse plater sammen med Kurt Nilsen, Espen Lind og Alejandro Fuentes.

Kjedelig produksjon

På åpningssporet ”Living In The Country” tar Holm oss med inn i country-land, der man ikke orker å være lenge før man skipper til neste spor. ”Ain`t No Cure Loving You” er om mulig enda kjedeligere; melodien har man hørt før, og produksjonen er like kjedelig som å se maling tørke. Og slik fortsetter det, dog med et par låter der Holm ikke gjør seg helt bort; ”Kodak Moments” er en småfin låt, mens ”Town on Fire”, der Holm går i Tom McRae-spor, er albumets beste låt. ”The Andy Edmunds Show” er en låt som ikke er direkte bra, men som i alle fall ikke får deg til å riste på hodet av oppgitthet.

På slutten av albumet har Holm, eller skal vi kanskje si plateselskapet, funnet det for godt med to live-låter fra ”gitarkameratenes” konsert i Oslo Spektrum. De to låtene, ”Ain`t No Cure Loving You”, og ”Where the Angels Sleep”, finner man også som ”vanlige” spor på plata, og virker dermed unødvendige.

Neddempa plate

”Harmony Hotel” er ei veldig neddempa og rolig plate, og dermed skiller den seg noe fra debuten ”Daydream Receiver”, der Holm beveget seg mer mot et rocka lydbilde. Her er det lite som minner om det, selv om Holm absolutt er til å kjenne igjen fra debuten. Singer/songwriter-stilen er fremdeles tilstede, men dog enda mer rendyrket på dette albumet. Man ser liksom for seg Askil der han sitter og klimprer med gitaren for seg selv, bare avbrutt av litt trommer, backing-vokal og noen strykearrangementer.

Holm skriver kjedelige låter, på tross av god hjelp.
Holm skriver kjedelige låter, på tross av god hjelp.

Askil Holm har fått hjelp med låtskrivinga av anerkjente folk som Martin Hagfors og Kyrre Fritzner. Dessverre klarer ikke de å få opp kvaliteten på låtene. Svake låter følges som oftest også av tekster som ikke gir deg noe. Slik er det også her; tekstene er intetsigende og ikke spesielt gode.

Konklusjon

”Harmony Hotel” er ei plate du ikke bør sette av penger til i budsjettet ditt. Albumet er totalt blottet for sjel, særpreg og originalitet. Dessuten er produksjonen dørgende kjedelig, kvaliteten på låtene er heller svak, og albumet byr heller ikke på noen overraskelser. Holm får pluss for et godt forsøk med låta ”Town on Fire”. Ellers er det lite å rope hurra for. Lykke til neste gang, Askil, og til platepublikummet; styr unna.

Askil Holm Harmony Hotel

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen