Ask Jeeves og Mozilla diskuterer

Mange har til nå sett på Mozilla Foundation og Google som perlevenner, men det virker som om Mozilla ikke har noen ønsker om å binde seg sterkt til bare en søkemotor, selv om nøkkelutviklere hos Mozilla nå offisielt er ansatt hos Google. Ask Jeeves som lenge har vært kjent som søkemotoren du kan stille vanlige spørsmål, har nylig også utvidet sin geskjeft til blogging og skrivebordssøk.

I et møte Ask Jeeves hadde med Mozilla sent i januar, diskuterte de hvordan et mulig samarbeid kunne foregå. Hovedmålet med møtet var å diskutere hvordan Ask Jeeves og mozilla.org kan arbeide sammen, og hvordan Ask [Jeeves] kan bidra til Mozilla på en fornuftig måte, skrev visepresident i Ask Jeeves, Tuoc Luong på selskapets weblogg.

Mens Mozilla har som mål å bruke Firefox til å ta igjen forspranget som Microsoft har med Internet Explorer, ønsker Ask Jeeves å bedre kunne konkurrere med Google. Ordet Google har de siste årene blitt synonymt med å søke på nettet, og finnes i flere engelske ordbøker.

Ask Jeeves er også svært seriøse når det gjelder å konvertere skrivebordssøket til et prosjekt basert på åpen kildekode. Vi vurderer sterkt å åpne opp våre APIer. Selv om vi fremdeles vil utvikle veikartet for skrivebordssøket, innser vi samtidig at vi ikke kan legge inn alle egenskapene vi ønsker, sa Jim Lanzone fra Ask Jeeves i et intervju med CNet News.com.

Kilder: CNet News.com, Ask Jeeves Blog

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen