Ask Jeeves gjenopprettes som Ask.com

Konkurransen på markedet for søkemotor er knallhard, men akkurat nå er det Google som er vinneren. Ifølge ferske tall fra selskapet comScore Networks har Google 40% av alle søk i USA, mens Ask Jeeves er på femte plass med 6.5% etter Yahoo, MSN Search og AOL Search.

Det er ventet at selskapet som står bak søketjenesten Ask Jeeves, IAC Search and Media, vil presentere en ny søkemotor på messen Search Engine Strategies Conference & Expo i New York som starter i dag. Den nye tjenesten skal være et resultat at tre års utvikling.

Den nye søketjenesten er en gjenopprettet Ask Jeeves med nye funksjoner, nytt navn og ny logo. Den kjente butleren er nå fjernet fra logoen, og tjenesten har nå fått navnet Ask.com.

Søketjenesten har fått et nytt grensesnitt med en rekke nye søkeverktøy, blant annet mulighet for lokale søk, bildesøk og ordbok i tillegg til den generelle søketjenesten. Det skal også være mulig å søke lokalt på PCen med "Desktop Search". Brukere skal kunne til en viss grad skreddersy verktøyene. Ask.com skal også få forbedret kartsøk som bruker AJAX-teknologien med klikk-og-dra mulighet. Hensikten med gjenlansering er blant annet å gjøre søketjenesten mer brukervennlig.

Kilde: pcworld.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen