Asiatisk Linux tar form

Både Red Flag og Miracle Linux ble begge startet opp i 2000 med støtte fra blant annet databasespesialisten Oracle. Førstenevnte har base i Kina, mens Miracle Linux har sitt hovedkvarter i Japan.

Selskapene har nå lagt grunnlaget for en Linux distribusjon som er spesielt rettet mot det asiatiske markedet. Asianux 1.0 ble for kort tid siden publisert i beta-versjon, etter ca. tre måneders arbeid.

Ifølge en pressemelding publisert hos Red Flag er Asianux er forsøk på å standardisere Linux på det asiatiske markedet. Poenget er at dette videre skal føre til lettere integrasjon av hardware og software mot den populære open-source plattformen og at man slipper å støtte en rekke ulike distribusjoner.

To kommende server-OS, Miracle Linux 3.0 og Red Flag DC 4.1, vil begge bli basert på Asianux. Inntil i dag skal over 40 bedrifter ha meldt seg på listen for tidlig sertifisering på Asianux. Trend Micro, Oracle, NEC og Hitachi er blant disse.

Det finnes i dag mange forskjellige offisielle Linux-distribusjoner. Debian, Gentoo, Lindows, Mandrake, Red Hat, SuSE, Turbolinux og Ximian er bare noen av de mest kjente - hver med sine særegenheter og fordeler.

Asianux forventes å være ferdigstilt innen sommeren og lanseringen vil trolig finne sted en eller annen gang i løpet av juni.

 

(Kilder: Cnet, Internetnews, Red Flag)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen