Asia utfordrer vesten

Mobiltelefoner forventes å gå forbi halvledere (Semiconductors), som Sør-Koreas største eksportartikkel. Datakomponenter har de siste tretten årene vært det landet har eksportert mest av, i følge en pressemelding fra MOCIE.

Eksporten av trådløse enheter fra Sør Korea består i stor grad av mobiltelefoner, og vokste med 44 prosent de første 11 månedene i år til ca 24,3 milliarder dollar. Eksporten av halvledere utgjorde til sammenligning 24,4 milliarder dollar.

Snart eksportvare nummer èn?
Trådløs telefoni er beregnet til å alene stå for 10,5 prosent av Sør Koreas samlede eksport i år. Det er dermed bare et tidsspørsmål før telefoni tar over for datakomponenter som landets eksportvare nummer en. Bare i løpet av november ble det eksportert teleprodukter for hele 2,8 milliarder dollar.

Den enorme etterspørselen av mobiltelefoner i Europa er hovedårsaken til den massive økningen. Eksporten til land som Sverige, Tyskland og Finland har økt med mellom 200 og 300 prosent de siste årene, og man kan anta at de samme tallene også gjelder for Norge.

Billige mobiltelefoner fra østlige strøk er absolutt ikke et avsluttet kapittel i mobilhistorien, noe som faller i sluttbrukernes favør. Når produsenter som LG kan pumpe ut lekre kamskjells-modeller til en billig penge, blir nemlig de øvrige produsentene tvunget til å senke prisnivået på sine egne modeller.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen