Asetek lanserer ny kjølerserieAsetek er ikke akkurat kjent for små og søte kjølere. Deres VapoChill er noe av det mer ekstreme som finnes av masseproduserte kjøleløsninger. For en tid tilbake kom de også med en vannkjøling med navnet WaterChill. Nå har altså turen kommet til en mer konvensjonell kjøler.

Vapochill Micro
VapoChill Micro er ikke så veldig liten, men ser man på de andre løsningene fra Asetek kan man godt si den er liten i forhold til dem. Som navnet VapoChill tilsier benytter Asetek den samme fasekjølingsteknologien på VapoChill micro som på den vanlige VapoChill.

Forskjellen ligger blant annet i at VapoChill Micro ikke har noen egen kompressor. Konseptet med VapoChill Micro er at man har lukkede rør med en spesiell væske/gass. Dermed lar man tyngdekraften gjøre store deler av jobben.

Svært kort fortalt betyr dette at væsken blir varmet opp av prosessoren. Væsken går så over i gassform og stiger opp i røret. Når gassen er kjølt ned faller den ned igjen. Slik går hele kretsløpet sin gang.

Vifteløs utgave
Kjøleren kommer i tre ulike utgaver. VapoChill Micro X1, VapoChill Micro X2 og VapoChill Micro FL1. X1 er den litt enkle modellen med 92 mm vifte, X2 er tilsvarende som X1 men med vifteregulator. FL1 er derimot helt vifteløs.

Kjøleren skal bli tilgjengelig fra mai i år og ha en veiledende pris på 27 Euro uten moms. Dette tilsvarer 280 kroner. Hvorvidt prisen blir så lav i Norge gjenstår å se.

(Kilder: VR-Zone, Asetek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen