As Cruel as School Children

De fire guttene i Gym Class Heroes er fra upstate New York og spiller hip-hop inspirert indie-pop. Selv om de spiller og rapper/synger selv er det også brukt en del samples som gir god variasjon i låtene. Lydbildet et lett og ledig, noe som gir en fin stemning når man hører på.

Alternativ tekst mangler
Gym Class Heroes har egenart. Foto: MarianneHarris.co.uk

Sommerstemning

Enkelte av låtene (og da særlig ”7 weeks”) kan høres ut som de er hentet fra en eller annen ny amerikansk college TV-serie som går på dagtid, mens låten ”Clothes Off!” har potensiale til å bli en sommerhit som drar jentene ut på dansegulvet. Refrenget er tatt rett fra Jermaine Stewarts kjempehit ”We don’t have to take our clothes off”, og den låten får fortsatt fart på dansegulvet 20 år etter den ble utgitt! Men Gym Class Heroes klarer kunststykket å gi låtene litt egenart, og samtidig gi albumet en slags helhetsfølelse. ”As Cruel as School Children” vil passe som lydspor til en tilbakelent bysommer.

Tekstmessig er Gym Class Heroes ikke spesielt variert når det gjelder tematikk. Det går mest i problemer med damer i den moderne virkelighet, fra sjekking og forelskelse til det å slå opp og å savne eksen. Låten ”New Friend Request” handler om å få kontakt med folk (les: kvinner) på nettet, og da i særdeleshet på MySpace. Apropos MySpace; Gym Class Heroes har lagt ut en morsom og illustrerende musikkvideo til ”New Friend Request” på sin MySpace-side.

Girls, girls, girls

Ellers er det en spoken-word triologi om et forsøk på å bli kjent med en jente på byen. Alt fra å legge merke til henne, til å drikke seg til litt for mye til mot, via å kjøpe henne en drink og å lire av seg misforståtte replikker. Men det er jo ikke kun damer som er interessant for disse gutta, det filosoferes og rappes generelt sett om hverdagen og problemene til en ung mann som sliter litt med å finne ut hvem han er.

Og det kunne heller ikke vært mulig å hete Gym Class Heroes og gi ut et album som heter ”As Cruel as School Children” uten å ha minst en låt om skolen. Tekstene virker veldig ekte, og dette er ganske langt fra bling og gangster-rap, både tekst-og i lydbildemessig.

Konklusjon

Gym Class Heroes har levert et urbant og spennende album. Lydbilde- og stemningsmessig er "As Cruel As School Children" en feelgood sommerskive, og selv om albumet er ganske variert er stemningen ganske lik gjennom det hele. Et bra album fra et ukjent band som fortjener en sjanse.

Gym Class Heroes As Cruel As School Children

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen