Maroon 5-vokalist Adam Levine er blant artistene som har blitt med i Grammy Alliance.
Teknofil
Maroon 5-vokalist Adam Levine er blant artistene som har blitt med i Grammy Alliance. (Bilde: YouTube)

Artister krever «rettferdig» betaling fra Spotify

Allierer seg for å få høyere lønn.

Du skulle kanskje ikke tro at Grammy-vinnerne Alicia Keys, Vanessa Hudson, fyren fra Maroon 5 eller en av gutta i OneRepublic skulle være i pengetrøbbel, men det kan virke sånn. De er nemlig noen av artistene som har sluttet seg til den nye interessegruppen Grammy Alliance, som skal kjempe for mer penger i kassa for de som lager musikk. Det melder The Verge.

Gruppen ble lansert under gårsdagens Grammy Awards. Fra scenen gikk Neil Portnow, sjef for National Academy of Recording Arts and Sciences, til angrep mot streamingtjenester som Spotify. Portnow og hans medsammensvorne mener at artisten ikke tjener nok millioner til å kunne leve av yrket sitt.

– Hva om vi alle ser på Grammy's om noen få år, og så er det ingen Best New Artist-pris, fordi det ikke finnes nok talentfulle artister og låtskrivere som klarer å livnære seg av musikken? sa Portnow. 

Han nevnte også krangelen mellom Taylor Swift og Spotify i fjor, som et eksempel på at flere artister ikke er fornøyde med utbetalingene. Grammy Alliance skal drive lobbyvirksomhet mot den amerikanske Kongressen, i håp om å styrke åndsverkloven.

Den nye alliansen fikk for øvrig lite sympati fra Twitter-brukerne som så Grammy Awards, og som brukte hashtaggen #GrammyAlliance.

 

Doblet YouTube-trafikken og solgte til platinum på CD
Taylor Swift tjente stort på å droppe Spotify »

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen