Artist ville saksøke fans som delte lenker på Facebook
(Bilde: El Pantera, Wikimedia CC)

Artist ville saksøke fans som delte lenker på Facebook

Men da saken ble kjent i media, trakk han det.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den kjente musikkartisten Prince leverte tidligere denne måneden inn et søksmål mot 22 individer. De hadde alle sammen funnet lenker til opptak fra konsertene hans og postet disse på Facebook eller i sine egne blogger. For dette bruddet på opphavsretten krevde Prince 22 millioner dollar, eller 135 millioner norske kroner, melder TorrentFreak.

Etter at saken denne uken ble kjent i media, har han imidlertid valgt å trekke søksmålet.

Prince er kjent for å gå hardt ut mot de som lytter til innholdet han har skapt uten å betale for det. Tilbake i 2007 gikk han blant annet alene til sak for å få stengt ned og stoppet The Pirate Bay.

Fannettsteder

Foto: Micahmedia, Wikimedia CC

Av søksmålet kommer det frem at de tiltalte brukte Facebook og Google Blogger som fannettsteder, eller blogger, der det ble lenket til konsertopptak. 

I søksmålet har advokaten til Prince identifisert to av de 22 individene han gikk til sak mot. Åtte av dem var ført opp med et kallenavn. Flere av kallenavnene er påfallende like låter Prince selv har laget, noe som kan tyde på at dette er Facebook-sider drevet av fans. Brukeren «TheUltimateBootlegExperience» er nok imidlertid en side ment for piratkopiering.

Opptakene det strides om inkluderer konserter som ble holdt så sent som i 2011, men også en 31 år gammel konsert er nevnt. At disse opptakene deles, hevder advokaten har påført Prince betydelig økonomisk skade:

– Prince har tapt og fortsetter å tape verdier som i henhold til bevisene tilsvarer minst 1 million dollar per tiltalt, heter det i søksmålet.

Det er ikke kjent hvorfor superstjerna brått valgte å trekke saken. Flere av Facebook-sidene som er nevnt i søksmålet, er ikke lenger tilgjengelig.

Norge har fått en helt ny piratlov:
Nå er småpirater lett bytte »

(Kilde: Torrentfreak)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen