Arrestert for "fri" surfing


Illustrasjonsbilde: iStock

En brite ble nylig blitt arrestert for å logge seg inn med sin bærbare PC på et åpent trådløst nettverk, som i utgangspunktet tilhørte en annen person.

Ifølge den såkalte "Computer Misuse Act and the Communications Act" i britisk lovverk skal det nemlig være ulovlig å bruke andres trådløse nettverk, men det er usikkert hvilken strafferamme den slags aktivitet har.

Briten ble senere løstlatt mot kausjon, men saken er ikke ut av verden - vedkommende må møte igjen på politistasjonen i oktober.

Det skal ikke være første gang at noen er arrestert for å ha logget seg inn på et usikret åpen trådløst nettverk i London, men ingen skal foreløpig være straffet for denne type aktivitet.

Lovverket i Norge

På nettstedet nettvett.no står det følgende:

Det kan ikke utelukkes at det å bruke andres usikrede trådløse nett kan anses som en "rettsstridig" handling som kan rammes av straffelovens § 393 om ulovlig bruk av andres løsøre. Der finnes imidlertid ingen rettspraksis på dette området per i dag.

Din mening

Burde det være straffbart å bruke andres trådløse nettverk - selv om disse ikke er sikret på noen måte? Del gjerne dine meninger i forumtråden nedenfor.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen