Arrestert etter SMS-fleip

Det er Trønderavisa som forteller historien som endte med at bilen Morten Wohlen (24) og hans gravide samboer satt i ble vinket til side av en politimann.

Det samboerparet trodde var en rutinekontroll, viste seg straks å være en politiaksjon som kun hadde til hensikt å arrestere Wohlen for mistanke om distribusjon av ulovlig sprit.

Og det på bakgrunn av en spøkefull utveksling av tekstmeldinger mellom Wohlen og en bekjent.

Fleipen som vokste

Et par uker tidligere hadde Morten Wohlen mottatt en tekstmelding fra en bekjent som ga uttrykk for at han ønsket å kjøpe en liter sprit. Wohlen hadde svart i en fleipete tone og sagt at han ikke distribuerte slike småkvanta, og at mannen som et minimum måtte kjøpe en dunk.

Deretter tok det ene ordet det andre, og etter en stund hadde kompisene sendt en rekke tøysete meldinger til hverandre som videreutviklet den første fleipen.

Problemer ble det først da Wohlens bekjent senere samme dag ble innbrakt av politiet på grunn av overstadig beruselse. Sannsynligvis kikket politiet da gjennom mannens mobiltelefon, hvorpå de fant replikkvekslingen og la sammen en pluss en.

Hylskreik i flere timer
På basis av den nye kunnskapen fikk lensmannen i Verdal innvilget ransakingstillatelse fra tingretten, noe han benyttet seg av mot Wohlen først fjorten dager senere. Da Wohlen og samboeren Marita Belsvik satt i bilen på vei hjem fra handletur, ble han arrestert uten at hun fikk noen som helst forklaring på hva som foregikk.

– Jeg ble helt ute av meg, og jeg hylskreik i flere timer etterpå, sier Marita Belsvik til Trønderavisa.

Etter noe tid ble misforståelsen oppklart. Da hadde imidlertid politiet ransaket samboerparets hjem og arrestert Morten Wohlen på åpen gate, like i nærheten av arbeidsplassen hans. Dette reagerer han på.

– Det var utrolig nedverdigende. Det hele kunne vært gjort på en mer skånsom måte, sier han til Trønderavisa.

Mens han satt på glattcella, vel vitende om sin egen uskyld, kretset tankene om justismord.

– Det var en skikkelig ubehagelig opplevelse, sier den uskyldige trønderen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen