Arrestert fordi han lagde denne spion-appen
Teknofil
(Bilde: YouTube/montasje)

Arrestert fordi han lagde denne spion-appen

StealthGenie var myntet på sjalu ektemenn.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

 31-år gamle Hammad Akbar har ifølge Cnet blitt arrestert i Los Angeles, anklaget for å stå bak «stalker»-appen StealthGenie. FBI har i tillegg stengt ned tjenesten og fjernet appen fra applikasjonsbutikkkene.

Appen ble presentert som en metode for å holde kontroll på hvor andre befant seg til enhver tid, basert på skjult geolokasjon, uten deres viten. Foruten arbeidsgivere og foreldre, ble StealthGenie markedsført som et verktøy for å holde styr på sin ektefelle eller kjæreste. 

Angivelig fungerte spionprogramvaren på en måte som gjorde det umulig for den som ble utsatt for overvåkningen å oppdage det. StealthGenie-brukeren kunne sette opp en radius som det var «tillatt» for offeret å bevege seg innenfor, og motta varsler hvis vedkommende beveget seg inn i «forbudte» områder.

Videre skulle det være mulig å sjekke hvem den som ble overvåket hadde hatt kontakt med på telefonen i løpet av dagen.

For konemishandlere

Nøyaktig hvordan tjenesten fungerte rent teknisk er ikke forklart i detalj. I andre tilfeller vi kjenner til, dreier det seg blant annet om å installere en usynlig programvare på offerets mobil. Hvorvidt denne tjenesten fungerte like skremmende bra som utvikleren hevdet aner vi ikke, men amerikanske myndigheter ser i alle fall svært alvorlig på saken.

– Det å selge spionprogramvare er ikke bare forkastelig, det er kriminelt. Apper som StealthGenie er spesielt utviklet for bruk blant «stalkere» og voldelige partnere som vil vite enhver detalj i offerets privatliv, uten at offeret får vite om det, sier riksadvokat Leslie Caldwell i en uttalelse, ifølge Ars Technica.

Akbar, som er CEO i selskapet InvoCode, som igjen har gitt ut StealthGenie, er tiltalt for flere ting, deriblant konspirasjon, og har trolig en streng straff i vente. Se reklamefilmen til den forbudte tjenesten under:

 

Sikkerhetsselskap advarer mot spionverktøy som kan brukes av sjalu ektefeller
Denne appen lar deg spionere på ektefellens SMS-er »

(Kilder: YouTube, Ars TechnicaCnet)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen