Slik ser Aros ut.
Teknofil
Slik ser Aros ut. (Bilde: Quirky)

Aros er en smart varmepumpe

Kan fjernstyres via telefonen og holder styr på strømforbruket ditt.

Det er mange som forsøker å gjøre hjemmet sitt "smartere", ved å for eksempel installere røykvarslere som Nest Protect, sette elektroniske låser på dørene eller installere andre dippedutter. Nå har noen tatt ansvar og laget en smart varmepumpe.

Berøringsskjerm og app

Appen du styrer Aros fra heter Wink, og ser ut som en ryddig, stilren og funksjonell app.
Appen du styrer Aros fra heter Wink, og ser ut som en ryddig, stilren og funksjonell app.Foto: Quirky

Varmepumpen heter Aros, og er laget av General Electric via idé-crowdsourcingsiden Quirky. På Quirky kan hvem som helst sende inn sine idéer, i form av planer, tegninger eller video. Om idéen er god nok vil skaperne bak sørge for at produktet blir virkelighet og havner på markedet.

Det var nettopp slik Aros kom til verden. Aros er en varmepumpe du slipper å stille inn manuelt, og som du kan kontrollere via Aros-appen på mobilen uansett hvor du befinner deg hen i verden. Dette betyr at du kan dra på hytta og skru av varmen hjemme, og samtidig skru den på igjen når du drar fra hytta slik at det varmt når du ankommer huset. Appen finnes for øvrig til både Android og iOS.

Foran på den hvite og stilrene pumpen finner du en rekke åpninger som luften strømmer ut fra, men under disse og til høyre sitter det en berøringsfølsom, blå LCD-skjerm som gir deg informasjon om romtemperatur og diverse andre ting. På den venstre siden finner du en annen touch-skjerm hvor du kan skru pumpa av og på og stille den inn om mobilen skulle gå på tverke.

Mange funksjoner for en billig penge

Aros har ifølge Quirky og General Electrics en "...oppadgående luftstrøm-design som øker sirkulasjonen...", hva nå enn det betyr. Mer viktig for deg som forbruker er det at varmepumpen kan trekkes sammen bak slik at man kan montere den fullstendig lufttett over for eksempel vinduer. 

Aros skal kunne varme opp eller kjøle ned opp til rundt 100 kvadratmeter alene, og gir en effekt på rundt 8000 BTU per time, eller omtrent 8 440 446 joule som vi sier her utenfor Storbritannia. Sannsynligvis sier tallene deg lite, men til sammenligning gir et gjennomsnittlig kjøleskap en effekt på rundt 500 BTU i timen. Aros vil også måle forbruket ditt, og beregne prisen ut fra dagens strømpriser. Praktisk.

Forbruket ditt blir ført inn i automatiske statistikker.
Forbruket ditt blir ført inn i automatiske statistikker.Foto: Quirky

Varmepumpen vil for øvrig bare koste omtrent 300 dollar, eller omtrent 1800 kroner, og er altså mye billigere enn mange andre varmepumper på markedet. Du må nok regne med å legge på et par hundrelapper på prisen på grunn av toll og slikt, men, hallo, du får jo den feteste (eller i hvert fall smarteste) varmepumpen i nabolaget.

Verden blir stadig smartere. 
Her er 30 produkter smarttelefonen din har erstattet »

(Kilde: Pocket-lint, Quirky)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen