Armani-mobilen er lansert

Armani-mobilen er lansert

Tidligere har vi skrevet om et samarbeid med Samsung og moteguru Giorgio Armani. Resultatet er mobilen Giorgio Armani Samsung som er en trykkfølsom mobil på størrelse med et kredittkort. Giorgia Armani bekrefter at han har designet mobilen.

Rykter spekulerte i hvorvidt den skulle ha modellnavnet Samsung P520 eller ikke, men dette navnet er forkastet, og mobilen heter nå bare "Armani-mobilen".

Les også:
-
Er dette Armani-mobilen?
- Snerten nyhet fra Samsung
- Test: LG KG850 Prada – Motemobilen uten taster 

Dette har den
Armani-mobilen til Samsung er en trippelbåndstelefon med Edge, og som vi kunne fortelle i forrige uke har mobilen ikke 3G-støtte. Den støtter imidlertid både USB 2.0 og Bluetooth 2.0 (med trådløs stereolyd).

Det innebygde kameraet har en oppløsning på inntil tre megapiksler. Skjermen er 2,6 tommer stor og gir 262.000 farger over 320 x 240 punkter (QVGA-oppløsning). Og synes du 50 megabyte internminne er i snaueste laget, er det plass til et micro-SD-kort som kan gi mer lagringsplass.

Størrelse og vekt er på henholdsvis 88 x 55 x 11 millimeter og 85 gram.

Førsteinntrykket
Dette er en mobiltelefon som bare har to taster på forsiden. Resten kontrolleres av den trykkfølsomme skjermen. Mobil.se og Mobil.nu har testet mobilen og førsteinntrykket tyder på at den trykksensitive skjermen kan være litt upresis. Samtidig virker den visst litt treg å skrive meldinger på.

Skjermen har innebygd vibrering som gir respons når du trykker på "tastene". Det er naturligvis ikke rom for feilmarginer på en så liten trykkfølsom flate. Resultatet blir at det skal være lett å trykke feil, noe som er uheldig for opplevelsen av den ellers lekre mobilen.

Menyene og fargeskjemaet er designet av Giorgio Armani personlig, og det er han selv som viste frem mobilen på en pressekonferanse i Armani Theatre, Milano på mandag.

Deilig kamera
Mobil.nu legger til at den ligger godt i hånden og har et bra kamera. Som vi vet har den bildebrikke på tre megapiksler og den kan ta bilder med autofokus. Det som kan virke litt upraktisk er at utløserknappen dukker opp på skjermen, og at mobilen derfor beveger seg idet du skal ta bilde. Dette gjør igjen at du kan få en bevegelsesuskarphet på bildene dersom du ikke er forsiktig.

Begge nettstedene har altså fått med seg at "treffsikkerheten" er for dårlig i menyene, men Mobil.nu presiserer at de kun har fått teste en prototype og at det derfor kan hende trykkfølsomheten er forbedret før den dukker opp butikkhyllene.

Mobilen skal lanseres i hele Norden i løpet av desember.

Se video av mobilen under:

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen