Argraph MemoryKick mot Epson P-6000

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

 
Vurdering MemoryKick: Karakter
Vurdering Epson P-6000: Karakter

Mange vil nok stille spørsmål ved nytteverdien til slike enheter som dette. Er man først og fremst ute etter en MP3-spiller, finnes det andre og bedre løsninger, og det samme kan nok sies om video. Når det gjelder behovene til fotointeresserte, som er dem vi legger mest vekt på, befinner vi oss i en tid hvor minnekortene bare blir større og større, og prisen per gigabyte lavere og lavere. Det koster ikke spesielt mye å plukke med seg noen CF-kort på 8 eller 16 GB før turen begynner, og både Epson P-6000 og P-7000 er dyre enheter. Man kan kjøpe ganske mange GB i minnekort for det en lagringsenhet fra Epson koster.

MemoryKick gir mer kapasitet for pengene, men det samme forholdet gjør seg gjeldende. Er det noen vits i å kjøpe en slik enhet når man kan fylle opp en lomme i fotobagen med minnekort?

Et annet moment er sårbarhet. Både Epson P-6000 og MemoryKick er basert på harddisker, og harddisker tåler ikke all verden av støt og slag. I tilegg er ingen av enhetene vanntette.

Epson P-6000 har en flott skjerm, men de som kan tenkes å investere i en P-6000 har sannsynligvis allerede et speilreflekskamera av høy kvalitet, og de fleste nyere speilreflekskameraer har relativt store skjermer som mange vil si er gode nok til å bedømme kvaliteten på bilder man har tatt. Det er nok kun feinschmeckere som vil være villige til å betale for det lille ekstra som P-6000 kan gi når det gjelder farger og RAW-gjengivelse.

For øvrig er det synd at P-6000 ikke støtter visning av TIFF- og Photoshop-filer. Dette er jo kanskje de viktigste filformatene for profesjonell bildebehandling.

Epson P-6000 og MemoryKick er kanskje først og fremst interessante som backup-enheter. Minnekort er små og kan lett bli borte, eller man kan glemme seg og formatere feil kort i kameraet når man bytter. Det hender også at minnekort svikter, selv det er en ytterst sjelden foreteelse. Har man da satse alt på – ja, ett kort – da er man neppe i særlig godt humør på resten av turen. Med Epson P-6000 og MemoryKick kan man på en enkel måte lage sikkerhetskopier av innholdet på minnekortene man bruker. Man kan også lagre alt på ett sted, og dermed få bedre oversikt.

Epson P-6000 har i tillegg, på grunn av den store og gode skjermen, andre mulige bruksområder – man kan bruke den som et verktøy for å vise fram bilder til venner (”digital fotoramme”) eller klienter (slideshow i etterkant av oppdrag), for eksempel. Skjermen er også stor nok til at man kan nyte en video mens man sitter på toget eller på flyet – spesielt hvis man også tar med seg gode hodetelefoner.

MemoryKick er så annerledes enn Epson P-6000 at det nesten er litt urettferdig å sammenlikne de to – det blir litt som å vurdere en Golf og en Ferrari opp mot hverandre. MemoryKick er grei nok som en backup-enhet, og den er mer kompakt og mindre kostbar enn en Epson P-6000. Dessverre oppdaget vi noen problemer knyttet til bildevisning og musikkavspilling som må sies å være såpass alvorlige at vi ikke kan anbefale den.

Det positive for MemoryKick er at problemene antakeligvis har mer å gjøre med software enn med hardware. Det er ikke umulig at framtidige oppdateringer vil kunne løse de problemene vi har omtalt.

Når det gjelder skjermstørrelse, fargegjengivelse og kontroll over fargerom, visning av filer i RAW, et cetera, er Epson P-6000 uovertruffen. Har man behov for det Epson-enheten tilbyr, og råd til å betale det den koster, kan vi trygt anbefale den.

 

 

Epson P-6000

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen