Argraph MemoryKick mot Epson P-6000

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fysisk

 
Vurdering MemoryKick: Karakter
Vurdering Epson P-6000: Karakter

I denne testen har vi sett nærmere på to portable lagringsenheter beregnet på sikkerhetskopiering og visning av bilder i felten, samt på lagring og avspilling av musikk og video.

Den ene enheten, MemoryKick MediaCenter, er en nykommer på markedet, med åpenbare ambisjoner om å være den kule løsningen som appellerer til de unge. Den leveres i en kullsvart eske med skrift i sølv, er lastet med eksempelsanger som gir assosiasjoner til ungdommelige eskapader på strendene i California, og minner utseendemessig litt om en Ipod. Selv den korte, men tydelige startlyden har noe ”her er jeg” over seg.

Den andre enheten, Epson P-6000, tilhører en velkjent serie enheter som har vært på markedet i flere år. Epson-enheten er på mange måter den rake motsetningen til wannabe-en fra MemoryKick. Esken er ikke av det mest sofistikerte slaget, og selve enheten ser ut som en dinosaur sammenliknet med konkurrenten. P-6000 er stor, omtrent like stor som en vanlig harddisk, tjukk og nærmest litt klumpete. I tillegg er den utstyrt med en haug med forskjellige knapper, og av den grunn minner forsiden nærmest litt om baksiden til et digitalt speilreflekskamera.

MemoryKick, derimot, har ikke en eneste vanlig knapp på fronten, og bare én knapp, av- og påknappen, på siden. Isteden er den utstyrt med fem ”berøringspunkter” organisert i hjulmønster under LCD-skjermen.

Man skjønner straks at P-6000, til tross for den klumpete utformingen, har en stor fordel når det gjelder visning av bilder og video – LCD-skjermen er diger, ja, faktisk på hele fire tommer, mens LCD-skjermen til MemoryKick er et knøtt i forhold – og ikke stort større enn skjermen på en ordinær mobiltelefon.

Vektmessig er imidlertid ikke forskjellen så stor som man kanskje skulle tro – MemoryKick er tung i forhold til størrelsen, mens P-6000 er relativt lett i forhold til størrelsen.

Lagringskapasiteten er heller ikke så veldig forskjellig – MemoryKick gir deg 60 GB (eventuelt 30 eller 120 hvis man velger andre utgaver) mens Epson P-6000 gir deg 80 GB. Begge deler er greit nok, men med dagens filstørrelser blir både 60, 80 og 120 GB fort i minste laget. Men hvorvidt dette blir et merkbart problem avhenger selvfølgelig av hvor aktiv man er, hvor ofte man rydder opp i gamle filer, hvilket format man tar bilder i (JPG eller RAW), og ikke minst hvor mange megapiksler kameraet har.

Når det gjelder utganger, er de to enhetene temmelig likt utstyrt – begge kan koples til PC-en via USB-porten, og begge kan tilføres strøm via et AC adapter. I tillegg er de utstyrt med A/V ut. På MemoryKick kan brukeren plugge minijack for hodetelefoner inn i den samme kontakten, mens P-6000 har en egen kontakt på oversiden for dette, uvisst av hvilken grunn.

Den man legger merke til i forbindelse med utgangene, er at fleste av dem (paradoksalt nok) er bedre beskyttet på den trauste P-6000 enn på den kule MemoryKick. På P-6000 sitter USB-, A/V- og strømkontaktene under gummideksler av samme type som vi kjenner fra speilreflekskameraer, mens MemoryKick har dem helt åpne og ubeskyttede.

Situasjonen er imidlertid ikke svart-hvit – P-6000 mangler (fullgod) beskyttelse av hodetelefon-kontakten og av spaltene for minnekort, mens MemoryKick har gummilister som tetter nettopp minnekort-spaltene.

Alt i alt kan man derfor si at de to enhetene kommer like dårlig eller like godt ut når det gjelder beskyttelse mot elementene. Både vann og sand vil trolig kunne skape store problemer hvis man behandler enhetene uforsiktig på for eksempel stranda.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen