Årets fotoprodukt 2012
(Bilde: Akam/istock)

Årets fotoprodukt 2012

Vi tar et tilbakeblikk og kårer årets fotoprodukter for 2012.

Årets speilløse systemkamera

Olympus OM-D E-M5.
Olympus OM-D E-M5.Foto: Olympus/Akam.no

Olympus OM-D E-M5

Dette kameraet kom som en storm og gjorde det tydelig at microFourThirds, det største speilløse systemet, var kommet for ikke bare bli, men gjøre det stort.

Finn best pris på Olympus OM-D E-M5

Det eksisterte bra speilløse kameraer før dette, både i mFT og andre systemer, men med OM-D E-M5 viste Olympus hva de virkelig kan når de legger skulderen til. Der mange før valgte mFT på grunn av størrelsen, åpnet man med dette kameraet for at man også kunne velge dette systemet av hensyn til ren og skjær kvalitet. Kraftig værbeskyttelse og generelt god bildekvalitet gjorde dette kameraet til en seriøs hodepine for mange flere konkurrenter enn systemet tidligere hadde kjempet mot.

Selv om mFT og andre speilløse systemer også før dette hadde mye å by på, så var det med Olympus OM-D E-M5 disse ble voksne for alvor. Siden lanseringen av Olympus OM-D E-M5 har Panasonic lansert GH3, også det et svært godt kamera, men det var Olympus OM-D E-M5 som åpnes manges øyne, og dermed får prisen for årets speilløse systemkamera 2012.

Les vår test av Olympus OM-D E-M5 - Et av de beste speilløse kameraene vi har testet

På en god andreplass: Fujifilm X-Pro1

Fujifilms X100 ble etter noen oppdateringer et svært kapabelt kamera, og med X-Pro1 bygget Fujifilm videre på erfaringene fra det. X-Pro1 var det første kameraet som fikk Fujifilms nye X-Trans CMOS-brikke, og Fujifilms egen objektivfatning, noe som er mer enn nok til at dette kameraet hevder seg helt i toppen av sin klasse.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen