Årets fotoprodukt 2012
(Bilde: Akam/istock)

Årets fotoprodukt 2012

Vi tar et tilbakeblikk og kårer årets fotoprodukter for 2012.

Årets speilreflekskamera

Nikon D800.
Nikon D800.Foto: Nikon/Akam.no

Nikon D800

En oppfølger til legendariske D700 var forventet fra Nikon i 2012, men ingen hadde ventet at Nikon med den skulle tredoble oppløsningen fra D700, og på toppen av det hele gi fremragende bildekvalitet også i dårlig lys. Oppløsningen og bildekvaliteten er imidlertid langt fra det eneste trekkplasteret ved Nikon D800, men det er dette som er det mest grensesprengede med det, og dermed hovedårsaken til at det får denne prisen.

Finn best pris på Nikon D800

I vår test beskrev vi Nikon D800 som et drømmekamera, og den karakteristikken står vi ved. Helt perfekt er det som vi påpekte i testen ikke, men det er plagsomt nært. Vi lar konklusjonen fra vår egen test stå for seg selv når vi kårer det til årets speilreflekskamera 2012:

Nikon D800 er kort og godt noe av det beste vi har sett, langt mindre testet. Det er ikke sikkert det passer alle optimalt, og det har sine småfeil, men til syvende og sist er det en helt rå bildekvalitet i en fremragende pakke, og til en god pris. Selv om det finnes bedre valg for enkelte bruksområder er vår anbefaling av D800 soleklar og aldri i tvil. Nikon D800 er på mange måter et drømmekamera. Så hva skal vi nå drømme om?

Les vår test av Nikon D800 - Et drømmekamera

På en god andreplass: Canon EOS 5D Mark III

Med 5D Mark III har Canon oppdatert salgssuksessen 5D Mark II på alle de vitale områdene. ISO-ytelse, opptakshastighet og autofokus har alle fått kraftige forbedringer, bare for å nevne noe. Listen er for lang til å gjengi i sin helhet her, men holder i massevis til en god andreplass i denne klassen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen