Googles interaktive briller med utvidet virkelighet er blant de beste oppfinnelsene i år, mener TIME. (Bilde: Google)

Årets beste oppfinnelser

Google-briller, selvoppblåsende dekk og skyer innendørs er blant bragdene i 2012.

Magasinet TIME har nå kåret 2012s beste oppfinnelser. Vinnerne er delt inn i seks kategorier, som alle baserer seg på ulike prisnivåer. Vi begynner nederst:

De kostnadsfrie

Det er bare én oppfinnelse som faller inn under kategorien «gratis» blant de beste påfunnene i år, og det er et bemerkelsesverdig påfunn av den nederlandske kunstneren Berndnaut Smilde.

Smilde har nemlig funnet en måte å lage skyer innendørs på, takket være en nøye planlagt blanding av lyssetting, luftfuktighet og temperatur. Den kortvarige skyen har antakelig ingen praktisk betydning, men er slående rent estetisk sett. Ta en titt på den her.

De billigste

Civilization Starter Kit.
Civilization Starter Kit.Foto: Isaia Saxon, Open Source Ecology

Blant de billigste oppfinnelsene (opptil 150 dollar, altså 860 kroner) finner vi for eksempel OraQuick Home HIV Test, som gjør at du kan ta en enkel HIV-test hjemme på noen få minutter, og Eliodomestico Solar Water Distiller, som gjør saltvann om til ferskvann via sollys.

Her finner vi også Civilization Starter Kit, som er en pakkeløsning der du kan lære å bygge de 50 viktigste maskinene som er nødvendige for vår moderne livsførsel.

Andre oppfinnelser inkluderer intelligente hansker som oversetter tegnspråk til tale og en elektrisk skrutrekker med bevegelsessensor.

De rimelige

Selvoppblåsende dekk.
Selvoppblåsende dekk.Foto: Goodyear

I kategorien av produkter mellom 200 og 500 dollar (1140 – 2850 kroner), finner vi skuddsikre vester for kvinner og en kameraball som gir oversikt over farlige situasjoner. Ballen har seks kameraer som sender video til mobile enheter, slik at for eksempel brannfolk eller soldater får oversikt fra et trygt ståsted.

Den siste oppfinnelsen i denne kategorien er Goodyears selvoppblåsende dekk. Disse dekkene klarer å blåse seg selv opp igjen hvis de punkterer, noe de fleste bilister antakelig vil sette pris på.

Bli med til neste side for å se de dyrere oppfinnelsene »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen