Archos tar i bruk Linux


Archos Pocket Media Assistant

Archos PMA400 bruker en 30 GB Hitachi-harddisk for lagring av bilder, video, musikk og spill. Den kan ta opp fra diverse kilder, blant annet direkte fra TV og DVD-spiller. PMA400 har også integrert mikrofon. Dermed følger Archos opp trenden som visker ut grensene mellom bærbare mediaspillere og PC-er.

PMA400 (Pocket Media Assistant) markerer også overgangen til Archos' satsing på Linux som operativssystem for sine fremtidige mediaspillere.

Noe av håpet er at Linux-plattformen skal tiltrekke seg tredjeparts programutviklere. Archos har derfor planlagt slipp av en pakke for programvareutviklere (SDK), men det er ikke satt noe konkret tidspunkt for dette.

802.11b, Opera og spill
Foruten 802.11b-nettverksstøtte, har PMA400 både en USB2.0- og en USB 1.1-port for overføring av filer samt tilkobling til diverse enheter. I tillegg har den IrDa (infrarød) for overføring fra for eksempel mobiltelefon.

Ved hjelp av den trådløse nettverksstøtten kan spilleren kobles til Internett, hvor Opera benyttes som web-leser, samt at den bundles med programvare for e-post. Archos skal visstnok også tilby et Ethernet-adapter for bruk i enhetens USB-port.

PMA400 benytter seg av Qtopias spillmotor og Mophun-systemet for muliggjøre spilling av spill på enheten. Per dags dato foreligger det ingen informasjon om spilltitler på Archos' hjemmesider.

Tilgjengelighet og pris
Archos PMA400 er klar for salg mot slutten av januar til en veiledende pris på €800 (Europa) eller $800 (USA). Med dagens kurser blir dette respektive 6600 og 5000 norske kroner.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen