Archos lanserer ny nett-PC og tablet

Archos siste nett-PC-modell har fått navnet Archos 10s, hvor s er en forkortelse for "slim". Den nye modellen, hvor den sorte fargen er erstattet av sølv, er slanket 4 mm i dybden og 5,5 mm i høyden noe som gir målene 258 * 185 * 22,5 mm. Maskinen har gått kraftig ned i vekt og veier nå 1,06 kg mot 1,3 kg tidligere. Spesifikasjonene er ellers helt like med unntak av at VGA-utgangen og Kensington-låsen er fjernet på den nye modellen.

Maskinen som leveres med 10,2-tommers skjerm med 1024x600 oppløsning er utstyrt med en N270 1,6 GHz Atom-prosessor og er begrenset til 1 GB RAM da den leveres med Windows XP. Archos 10s mangler Bluetooth men har WLAN, tre USB-porter, en kortleser og et web-kamera. Medfølende harddisk er 160 GB og maskinen leveres med valgfri 3- eller 6-cellers batteri.

Maskinen er ikke beregnet for det norske markedet og leveres med amerikansk, britisk, tysk eller fransk tastatur. Pris er ikke oppgitt men skal annonseres i løpet av juni måned.

Samtidig har Archos annonsert deres nye 9pctablet som skal lanseres i høst i forbindelse med lanseringen av Windows 7. Maskinen som er en tablet hvor fysisk tastatur er erstattet av et virtuelt tastatur på den resistive touch-skjermen veier mindre enn 800 gram og har en tykkelse mindre enn 16 mm. Annen informasjon om størrelse er ikke oppgitt.

Maskinen er foruten Z515 1,2GHz Atom-prosessor og 80 GB harddisk utstyrt med DVB-T TV-mottaker og skal derfor i hvertfall i teorien kunne ta imot sendinger fra det norske bakkenettet. Archos planlegger lansering 9 oktober i år og har antydet en pris på 450 euro.

(Kilde: Archos)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen