Intervju

Arbeidsmarkedet for IT-folk - del 2

Bytte arbeidsplass?
Bytte arbeidsplass?

Det er tilsynelatende et umettelig behov for folk med IT-relatert utdannelse om dagen. Vi har i vår føljetong gått til ekspertene på området for å få en bedre forståelse av denne delen av arbeidsmarkedet og ta en liten kikk inn i krystallkula.

Denne gangen har turen altså kommet til Haakon Gellein, Nordic Director Indirect Sales i Dfind.

Hvordan er det å rekruttere av IT-folk i dag?

– Generelt er markedet preget av at folk er åpne for å flytte på seg, men et jobbskifte finner kun sted dersom ny arbeidsgiver har en skikkelig lønnspakke kombinert med et karriereprogram som passer.

– Minst bevegelse er det i segmentet spesialister og utviklere. Mens mest bevegelse er det i segmentet IT-ledere og drift. Våre metoder for rekruttering varierer stort av avhengig av segmentet vi rekrutterer innenfor – generelt kan vi si at nettverksbygging er viktigste kilde til attraktive kandidater.

Er det noen type kompetanse som utmerker seg som spesielt attraktiv?

– 40 % av våre oppdrag er knyttet til utviklere innenfor teknologiene: .Net og Java. I rangert rekkefølge.

Hvilke er "topp tre"-kriteriene i vurderningen av en kandidat?

  1. Holdninger (verdier)
  2. Faglig kompetanse (formell bakgrunn)
  3. Pris (mange kandidater har en tendens til og overprise seg i markedet)

Hva er med på å gjøre arbeidsplass attraktiv for en god kandidat?

– Først og fremst at det er en tydelig retning og strategi på hvor virksomheten skal. Dette er avgjørende for om mange kandidater ønsker å gå gjennom all den "smerte" det innebærer å bytte jobb. Foreligger det dokumenterte karriereplaner som jeg oppfatter som spennende.

– Flere og flere ser også etter verdiene til selskapets ledelse, hva står de for og hva har de foretatt seg som gjør at dette er en spennende virksomhet jeg kunne tenke meg å jobbe for. Vi ser også en økende tendens til at kandidater legger vekt på muligheten til å få sertifiseringer innenfor visse teknologier.

Hvordan antas fremtiden å se ut?

– Mye større grad av spesialisering innenfor forskjellige fagfelt. Det er ikke slik at alle skal kunne litt om alt. Dette er knyttet til at kompleksitetsgraden øker og det vil være nesten umulig å følge med på alle fagfelt.

Videre tror vi at "contracting" vil øke betraktelig de neste 3 årene. Dette er knyttet IT-spesialisters økende ønske om å ha en selvstendig rolle og ikke minst selv kunne velge spennende prosjekter (CV management).

Hvis dere skulle gi ett råd til en som studerer eller tenker på å studere IT, hva ville det være?

– Velg din fremtidige arbeidsgiver basert på følgende tre kriterier: Hva er verdiene til selskapet, viser referansene at dette stemmer og stemmer dette overens med mine egne verdier.


Sjekk ut ledige IT-stillinger i karriere-seksjonen på Hardware.no. Her kan du også legge inn CV-en din. (krever innlogging)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen